5x cupcake toppings

5x de lekkerste cupcake toppings

Wij houden van cupcakes. Maar wat zijn cupcake zonder toppics? Met deze 5 lekkere toppings maak jij je cupcake helemaal af. Piece of cake!

Topping 1: botercrème

Wil je een mooie toef op je cupcake maken, kies dan voor een botercrème. Met ongezouten roomboter, gezeefde poedersuiker en enkele eetlepels water maak je snel een romige crème. Je kunt aan botercrème ook een smaakje toevoegen door er bijvoorbeeld verse vruchten of chocolade doorheen te mengen. Ook kun je kant en klare smaakstof aan de botercrème toevoegen.

Tip: laat de boter goed op kamertemperatuur komen om de botercrème mooi glad te krijgen

Topping 2: icing

Icing is een zoete, vaak romige glazuur gemaakt van suiker met een vloeistof zoals water of melk. In tegenstelling tot botercrème wordt icing hard. Je kunt je cupcake met icing van een harde en mooie glanzende laag voorzien. Ook kun je met icing versieringen maken zoals vlinders, bladeren en roosjes. Wil je kleur geven aan de icing, voeg dan een druppel kleurstof aan de icing toe.

Zelf suikerglazuur maken:

Topping 3: fruit

Of je nu kiest voor aardbeien, blauwe bessen, frambozen, mandarijnen of kiwi; met een topping van fruit zit je altijd goed. Snij het fruit in kleine stukjes en dip het fruit daarna in een mix van 4 kopjes water met 1 eetlepel limoensap. Dit voorkomt het verkleuren van het fruit. Versier de cupcakes met het fruit dat het beste past bij de vulling van je cupcake.

Topping 4: fondant of marsepein

Met fondant en marsepein kun je iedere vorm van topping maken die je maar wilt en de mooiste versieringen voor je cupcakes. Fondant bestaat uit suiker en glucose en is daarmee behoorlijk zoet. Marsepein bevat naast suiker ook amandelen. Omdat fondant fijner is van structuur dan marsepein, kun je de decoraties met fondant iets fijner maken dan met marsepein. Het droogt wel sneller uit dan marsepein waardoor je iets sneller moet werken. Tip: check als je gasten krijgt of je te maken hebt met notenallergieën.

Topping 5: chocolade

Chocoladeliefhebbers opgelet! Met een topping van chocolade botercrème, chocoladeslagroom of ganache maak je jouw cupcakes onweerstaanbaar lekker. Voor een chocolade botercrème voeg je eenvoudig jouw favoriete chocolade toe aan de botercrème. Met Ganache versier je je cupcake met een chocoladecrème op basis van chocolade en room die je verder op smaak kunt brengen met bijvoorbeeld fruit of specerijen. Je verwarmt de room en mengt dit met fijn gehakte chocolade. Door goed door te roeren ontstaat een egaal mengsel dat je daarna op laat stijven en waarmee je op je cupcakes van een mooie toef kunt plaatsen.

Er is er een jarig, hoera!

Wie jarig is trakteert. Met een tafel vol lekkere hapjes voor jong en oud wordt het een echt knalfeest. Met deze gouden tips zorg je voor een onvergetelijke dag (of avond).

Naar tips
verjaardag vieren

Cappuccino maken

Thuis lekker genieten van een overheerlijke cappuccino? Dat kan, met ons stappenplan maak je de lekkerste cappuccino gewoon zelf!

Lees meer over cappuccino maken
Kopje cappuccino