bewaar
Cupcake met courgette en zongedroogde tomaat
Cupcake met courgette en zongedroogde tomaat
bewaar

Cupcake met courgette en zongedroogde tomaat

1 uur 5 min. bereiden
2 uur wachten
30waarderingen

Ingrediënten

12 porties

1

courgette

5 el

volle melk

125 g

boter

3

eieren

175 g

zelfrijzend bakmeel

50 g

Parmezaanse kaas

8

zongedroogde tomaten op olie

3 pakjes

verse roomkaas

12

groene of zwarte olijven zonder pit

Dit heb je nodig

  • muffinvorm met 12 openingen, 12 papieren cakevormpjes, staafmixer

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de cakevormpjes over de openingen van de muffinvorm. Rasp de courgette en knijp het overtollige vocht er met de hand uit.

2

Verwarm de melk in een steelpannetje tot lauwwarm. Klop de boter los met een mixer. Voeg de eieren en peper en zout naar smaak toe. Klop het bakmeel, de kaas en de melk erdoor. Snijd de tomaten in reepjes en roer door het beslag. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de cupcakes in ca. 20-25 min. goudbruin en gaar. Laat 5 min. afkoelen in de vorm en laat vervolgens in ca. 2 uur buiten de vorm verder afkoelen.

3

Mix de roomkaas met een garde en breng op smaak met peper en zout. Bestrijk de afgekoelde cupcakes met het roomkaasmengsel en decoreer met de olijven.

Cupcakes maken

Instructievideo - 00:44 min.