bewaar
Hartige cupcake met peterseliecrème
Hartige cupcake met peterseliecrème
bewaar

Hartige cupcake met peterseliecrème

1 uur 5 min. bereiden
2 uur wachten
27waarderingen

Ingrediënten

12 porties

3 el

pompoenpitten

2 el

sesamzaad

2 el

zonnebloempitten

5 el

volle melk

125 g

boter

3

eieren

225 g

zelfrijzend bakmeel

1 zakje

peterselie

3 pakjes

verse roomkaas

½ teen

knoflook

2

citroenen

Dit heb je nodig

  • muffinvorm met 12 openingen, 12 papieren cakevormpjes, staafmixer

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de cakevormpjes over de openingen van de muffinvorm. Houd 1 el pompoenpitten apart voor garnering. Rooster de rest van de pompoenpitten met het sesamzaad en de zonnebloempitten in een koekenpan zonder boter of olie in ca. 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

2

Verwarm de melk in een steelpannetje tot lauwwarm. Klop de boter los met een mixer. Voeg de eieren en peper en zout naar smaak toe. Klop het bakmeel en de melk erdoor. Snijd 4 takjes peterselie fijn en roer met de geroosterde zaden door het beslag. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de cupcakes in ca. 20-25 min. goudbruin en gaar. Laat 5 min. afkoelen in de vorm en laat vervolgens in ca. 2 uur buiten de vorm verder afkoelen.

3

Houd 12 kleine plukjes peterselie achter voor garnering en pureer de rest met 1/2 pakje roomkaas en de knoflook met de staafmixer zo fijn mogelijk. Schep door de rest van de roomkaas en roer tot een egale massa. Rasp de gele schil van 1 citroen fijn en pers de vrucht uit. Voeg het citroenrasp toe aan het roomkaasmengsel en voeg 1 el citroensap en peper en zout naar smaak toe. Rasp de andere citroen grof. Bestrijk de afgekoelde cupcakes met het roomkaasmengsel en garneer met de pompoenpitten, het grove citroenrasp en de plukjes peterselie.