bewaar
Cupcakes met spek en bieslook
Cupcakes met spek en bieslook
bewaar

Cupcakes met spek en bieslook

1 uur 5 min. bereiden
2 uur wachten
37waarderingen

Ingrediënten

12 porties

1 duopak

gerookte spekblokjes

125 g

boter

3

eieren

225 g

zelfrijzend bakmeel

5 el

volle melk

1 bakje

bieslook

2 bakjes

zuivelspread

5 el

bietensap

12

cherrytomaten

Dit heb je nodig

  • muffinvorm met 12 openingen, 12 papieren cakevormpjes

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de cakevormpjes over de openingen van de muffinvorm. Bak de spekblokjes in een koekenpan zonder boter of olie in ca. 8 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.

2

Verwarm de melk in een steelpannetje tot lauwwarm. Klop de boter los met een mixer. Voeg de eieren en peper en zout naar smaak toe. Klop het bakmeel en de melk erdoor. Roer de helft van de bieslook en de spekblokjes door het beslag. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de cupcakes in ca. 20-25 min. goudbruin en gaar. Laat 5 min. afkoelen in de vorm en laat vervolgens in ca. 2 uur buiten de vorm verder afkoelen.

3

Roer de zuivelspread los met een garde en meng met het bietensap. Breng op smaak met peper en zout. Bestrijk de afgekoelde cupcakes met het zuivelspreadmengsel en decoreer met een cherry tomaat. Strooi de rest van de bieslook erover.