Italiaanse gorgonzolataart

Advertentie
Ingrediënten
- 50 g boter of margarine
- 12 zongedroogde tomaten in olie
- 50 g zwarte olijven zonder pit
- 3 bosuitjes
- 200 g gorgonzola ((blauwaderkaas) op kamertemperatuur)
- 4 eieren (M)
- 200 g zelfrijzend bakmeel (pak ` 500 g)
- 1 duopakje hamreepjes (ca. 250 g)
Keukenspullen
- lage taartvorm doorsnede ca. 27 cm
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Taartvorm invetten. Tomaten in reepjes snijden. Olijven in plakjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Boter smelten. In kom 150 g gorgonzola met vork prakken en mengen met boter. Eieren één voor één toevoegen en er doorheen kloppen. Bakmeel toevoegen en door boter-eimengsel scheppen. Tomaten, olijven, bosuit en ham door beslag scheppen. Beslag in taartvorm gieten en gladstrijken. Rest van gorgonzola in plakjes snijden en op beslag leggen. Taart in midden van de oven ca. 30 minuten bakken. Lekker met groene salade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 730 kcal
- eiwit 33 g
- koolhydraten 41 g
- vet 47 g