bewaar
Italiaanse gorgonzolataart
Italiaanse gorgonzolataart
bewaar

Italiaanse gorgonzolataart

20 min. bereiden
30 min. wachten
76waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

boter of margarine

12

zongedroogde tomaten in olie

50 g

zwarte olijven zonder pit

3

bosuitjes

200 g

gorgonzola

4

eieren (M)

200 g

zelfrijzend bakmeel

1 duopakje

hamreepjes

Dit heb je nodig

  • lage taartvorm doorsnede ca. 27 cm

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Taartvorm invetten. Tomaten in reepjes snijden. Olijven in plakjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Boter smelten. In kom 150 g gorgonzola met vork prakken en mengen met boter. Eieren één voor één toevoegen en er doorheen kloppen. Bakmeel toevoegen en door boter-eimengsel scheppen. Tomaten, olijven, bosuit en ham door beslag scheppen. Beslag in taartvorm gieten en gladstrijken. Rest van gorgonzola in plakjes snijden en op beslag leggen. Taart in midden van de oven ca. 30 minuten bakken. Lekker met groene salade.