bewaar
Italiaanse tonijnsalade met olijvenbrood
Italiaanse tonijnsalade met olijvenbrood
bewaar

Italiaanse tonijnsalade met olijvenbrood

30 min. bereiden
30 min. wachten
30waarderingen

Ingrediënten

1 pak

broodmix parmezaan en zongedroogde tomaten

1 pot

zwarte olijven zonder pit

1 krop

ijsbergsla

1 bakje

cherrytomaten

8 eetlepels

balsamicodressing

2 blikjes

tonijn in olie

50 g

boter

Aan de slag

Brooddeeg bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Olijven in vieren snijden. Na eerste keer rusten olijven erdoor kneden. Olijven die aan buitenkant uitsteken goed in brood drukken. Oven voorverwarmen op 225 °C. Brood in midden van oven in 30 min. bruinbakken. Tomaten schoonmaken en halveren. Sla in reepjes snijden en wassen. Tonijn laten uitlekken. Dressing voorzichtig door sla, tomaat en helft van tonijn scheppen. Garneren met rest van tonijn. Salade serveren met 3/4 van brood en boter. Rest van brood is verpakt 1-2 dagen houdbaar.