bewaar
Italiaanse maaltijdsalade
Italiaanse maaltijdsalade
bewaar

Italiaanse maaltijdsalade

Met zoete tomaten en romige mozzarella: alsof je in Toscane zit.

25 min. bereiden
157waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

farfalle

500 g

cherrytomaten

½

ui

250 g

mozzarella

50 g

groene olijven zonder pit

6

zongedroogde tomaten in olie

5 ml

olijfolie extra vierge

Met zoete tomaten en romige mozzarella: alsof je in Toscane zit.

Aan de slag

1

Kook de Farfalle beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Was en halveer de tomaatjes. Snipper de ui.

2

Snijd de mozzarella in blokjes. Halveer de olijven. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Meng de farfalle met de twee soorten tomaat, ui, mozzarella, olijven en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

tip

combinatietipLekker met focacciabrood, besprenkeld met bread dipping olijfolie.

variatietipIn plaats van bread dipping olie, kan ook olijfolie extra vierge zonder kruiden gebruiken, of wat gedroogde of verse Italiaanse kruiden door de olie roeren.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.