bewaar
Pizza met mozzarella en broccoli
Pizza met mozzarella en broccoli
bewaar

Pizza met mozzarella en broccoli

20 min. bereiden
15 min. wachten
28waarderingen

Ingrediënten

2 personen

300 g

panklare broccoliroosjes

½ pak

mix voor pizzabodem

4 eetlepels

olijfolie extra vierge

1 bol

mozzarella

4

zongedroogde tomaten in olie

½ eetlepel

Italiaanse kruiden

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 225 °C. Broccoliroosjes in de lengte halveren. In pan met ruim water en 1/2 tl zout broccoli in 2 min. beetgaar koken. Broccoli in vergiet afspoelen met koud stromend water. Broccoli laten uitlekken en met keukenpapier droogdeppen. Pizzadeeg met 1 el olie volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Deeg in 2 stukken verdelen en op met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot dunne, ronde lappen. Deeglappen op ingevette bakplaat leggen en dun met olie bestrijken. Mozzarella erover verdelen en broccoli met zongedroogde tomaten ertussen leggen. Kruiden en zout en peper naar smaak erover strooien en rest van olie erover sprenkelen. In midden van oven pizza's in 15 min. knapperig bruin en gaar bakken. Lekker met tomatensalade.