bewaar
Macaronischotel met drie soorten kaas
Macaronischotel met drie soorten kaas
bewaar

Macaronischotel met drie soorten kaas

Als je het hebt over comfort food, dan heb je het over macaroni met kaas. Helemaal als het zelfs drie soorten zijn.

25 min. bereiden
20 min. oventijd
217waarderingen

Ingrediënten

4 personen

350 g

macaroni

10

groene olijven zonder pit

6

zongedroogde tomaten in olie

125 g

mozzarella

100 g

Danish Blue blauwaderkaas

500 g

tomaat

1 el

diepvries basilicum

100 g

gemalen oude kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Als je het hebt over comfort food, dan heb je het over macaroni met kaas. Helemaal als het zelfs drie soorten zijn.

Aan de slag

1

Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Snijd de olijven in plakjes en de zongedroogde tomaten in reepjes. Laat de mozzarella uitlekken en snijd de kazen in stukjes. Maak de tomaten schoon en snijd in plakjes. Meng de macaroni met de olijven, zongedroogde tomaat, basilicum en de helft van de stukjes kaas.

3

Breng op smaak met peper en zout. Vet de ovenschaal in. Schep de macaroni in de ingevette schaal en druk stevig aan. Afdekken met tomaatplakken en rest van de kaas. Bestrooi met zout, peper en gemalen kaas. Bak in midden van oven ca. 20 min. tot bruin korstje ontstaat.

tip

combinatietipLekker met salade en vinaigrette.