Vergeten groenten. Wat is het nu precies?

Vergeten groenten werden vroeger veel gegeten. Denk aan pastinaak, koolrabi en andere knollen en wortels. Door de opkomst van andere soorten groenten zijn ze langzaamaan 'vergeten'. Maar gelukkig worden ze weer bekender. Eet je mee?

Welke vergeten groenten zijn er?

Op de vergeten groenten lijst staat sowieso pastinaak, koolrabi en schorseneren. Maar Moeder Natuur heeft nog meer knollen en wortels die je als vergeten groenten kunt beschouwen. Hierbij onze top 10:

Wat zijn vergeten groenten?

Bij vergeten groenten draait het kortgezegd om groenterassen uit het verleden. Groenten die tientallen jaren terug op het bord lagen van je overgrootouders, maar die we tegenwoordig niet meer of niet meer zo snel eten. En dat is eigenlijk zonde. Want vergeten groenten zijn smaakvol en op verschillende manieren klaar te maken. Ook willen mensen vaker volgens het seizoen eten. Het eten van vergeten groenten past daar goed bij.

Waar koop ik vergeten groenten?

In onze winkels kun je verschillende soorten vergeten groenten kopen. Doe je liever online je boodschappen? Ook online verkopen we groentehelden uit het verleden.

Welk vlees bij vergeten groenten?

Serveer geroosterde vergeten groenten bij mooie stukken vlees als entrecote, ossenhaas en wild. Maar je kunt ook een puree maken van pastinaak, tijm en knoflook. Deze variant op aardappelpuree kun je bij veel vleesgerechten serveren. Bijvoorbeeld bavette en rib-eye.

Meer lezen?

Sumak

Sumak: de smaakmaker uit het Midden-Oosten

Voor ons redelijk nieuw, maar een veel gebruikt kruid in het Midden-Oosten: sumak. Deze smaakmaker heb je misschien al eens voorbij zien komen in een kookboek maar wat is het eigenlijk?

Meer over sumak

Schorseneren: de vergeten groente

Wat zijn schorseneren? waar smaakt het naar? Albert Heijn heeft het antwoord! Kom alles te weten over de smaak, hoe je schorseneren eet en meer

Lees meer over schorseneren
Bladeren van kool

Gezonde groentesoorten

Niet iedere groentesoort is hetzelfde. Leer de verschillen in voedingsstoffen kennen middels onze top 5 van favoriete gezonde groentesoorten!

Lees meer over gezonde groentesoorten