Koolraap
Koolraap

Koolraap

De vraag naar koolraap groeit als eh, kool. En da’s niet gek, want de dikbuikige knol smaakt heerlijk en zit vol vitaminen. Maak er een stampotje mee, of verwerk ‘m in een stoofschotel.

Koolraap recepten

Koolraapquiche met gerookte kip
Koolraapquiche met gerookte kip

Koolraapquiche met gerookte kip

Ingrediënten

4 personen

6 plakjes

diepvries deeg voor hartige taart

1

koolraap

45 g

ongezouten roomboter

300 g

gesneden prei

1 el

vadouvan kruidenmix

4

middelgrote eieren

200 ml

crème fraîche

3

bosuien

250 g

gerookte kipreepjes

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • quichevorm (Ø 28 cm)

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de plakjes hartige taartdeeg ontdooien.
  2. Snijd de onderkant en steelaanzet van de koolraap, zodat hij stevig op de snijplank kan staan. Snijd de schil er van boven naar beneden vanaf. Verdeel de knol in 4 stukken en rasp die met de grove rasp of in de keukenmachine. Verhit 2/3 van de boter in een hapjespan en fruit hierin de koolraap en prei 5 min. Voeg de vadouvan toe en bak 1 min. mee. Doe in een kom.
  3. Klop de eieren los met de crème fraîche. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Meng de koolraap, prei, gerookte kip en de helft van de bosui door het eimengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vet de quichevorm in met de rest van de boter. Bekleed de quichevorm met de plakjes hartige taartdeeg. Verdeel het groente-kip-eimengsel over de bodem van de taart en bak de taart in ca. 50 min. in het midden van de oven gaar.
  4. Laat de taart 15 min. afkoelen op een rooster en snijd in punten. Bestrooi met de rest van de bosui.

Probeer eens