Comfort food
Comfort food is eten waar je blij van wordt. Om zelf mee op de bank te ploffen als verwenmomentje of om samen met vrienden en familie van te genieten. Denk aan comfy stamppotten, geurende ovenschotels en hartverwarmende soepen.

Comfort food maken: zo doe je dat
Ingrediënten
4 personen
1½
kippenbouillontablet
750 ml
water
250 g
volkorenmacaroni
100 g
roasted ham
100 g
cheddar aan stuk
20 g
verse selderij
150 g
roomkaas met bieslook
450 g
diepvries tuinerwten
400 g
broccolirijst
- Verhit het water met de bouillon in een hapjespan, doe de macaroni erbij en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat in 10 min. op laag vuur garen. Roer af en toe. De macaroni hoeft niet afgegoten te worden.
- Snijd ondertussen de ham in stukjes en rasp de kaas. Snijd de selderij fijn. Meng de roomkaas, erwten, broccolirijst, ham, cheddar en selderij door de macaroni en verwarm 5 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en serveer direct.