Bowl food
Bowl food

Bowl food

De trend van dit moment; bowlfood. Van soep tot quinoa, noedels tot good old Hollandse boerenkool: écht alles is lekkerder als je het uit een kom eet! Lekker comfortabel, tijdens een avondje bankhangen met vriendinnen of tijdens family time aan tafel. En zeg nou zelf, het ziet er toch ook heerlijk uit?

Vega pokébowl met gemarineerde mango

Vega pokébowl met gemarineerde mango

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de rode ui in flinterdunne halve ringen en breng samen met het water en de rijstazijn in een steelpan aan de kook. Zet het vuur uit en laat staan tot gebruik.
  2. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Schil de mango, snijd het vruchtvlees langs de pit af en snijd in blokjes. Meng de mango met 1 el limoensap, de sojasaus en sesamolie. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd het vruchtvlees in plakjes laat de plakjes aan elkaar zitten. Meng het limoenrasp door de sojabonen.
  3. Laat de rode ui uitlekken. Verdeel de quinoa, mango, uien, sojabonen en de avocado naast elkaar. Roer de vegan mayonaise los met een paar druppels water. Besprenkel samen met de sriracha over de borden.