Mexi­caan­se bowl met avo­ca­dodres­sing

Nog steeds hartstikke hip in food-land, wat dacht je van deze Mexicaanse bowl!

(17) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Nog steeds hartstikke hip in food-land, wat dacht je van deze Mexicaanse bowl! 4 personen
5 17

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 4/7 van de olie in een hapjespan of grote koekenpan en bak de aardappelblokjes, cajunkruiden en eventueel zout in 15 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
  2. Snijd ondertussen de avocado’s overlangs doormidden, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd de koriander fijn. Doe de helft van de avocado met de helft van de koriander, 2/7 van de olie, de azijn en het water in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de andere helft van de avocado in de lengte in plakken.
  3. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de eieren.
  4. Laat ondertussen de mais en bonen uitlekken in een vergiet. Spoel onder koud stromend water en meng de mais, bonen en de rest van de koriander met elkaar. Verdeel de zoete-aardappelblokjes, rodekool, avocado, mais en zwarte bonen in componenten over 4 diepe borden. Verdeel de gebakken eieren erover en serveer de avocadodressing erbij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 845 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 49 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 21 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 29 2018

Mexicaanse bowl met avocadodressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mexi­caan­se bowl met avo­ca­dodres­sing

1
1
  • 4 el milde olijfolie
  • 800 g zoete-aardappelblokjes
  • 1 tl cajunkruiden

Verhit de olie in een hapjespan of grote koekenpan en bak de aardappelblokjes, cajunkruiden en eventueel zout in 15 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.

2
2

Schep regelmatig om.

3
3
  • 2 eetrijpe avocado's
  • 15 g koriander

Snijd ondertussen de avocado’s overlangs doormidden, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd de koriander fijn.

4
4
  • 2 el milde olijfolie
  • 1 el azijn
  • 2 el water

Doe de helft van de avocado met de helft van de koriander, de olie, de azijn en het water in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde dressing.

5
5

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de andere helft van de avocado in de lengte in plakken.

6
6
  • 1 el milde olijfolie
  • 4 eieren

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de eieren.

7
7
  • 300 g maiskorrels crispy
  • 400 g zwarte bonen

Laat ondertussen de mais en bonen uitlekken in een vergiet. Spoel onder koud stromend water en meng de mais, bonen en de rest van de koriander met elkaar.

8
8
  • 300 g gesneden rodekool

Verdeel de zoete-aardappelblokjes, rodekool, avocado, mais en zwarte bonen in componenten over diepe borden.

9
9

Verdeel de gebakken eieren erover en serveer de avocadodressing erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.