Mexi­caan­se bowl met avo­ca­dodres­sing

Bowl meets Mexico, vega saladbowl met bonen, zoete aardappen en natuurlijk avocado.

(41) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Bowl meets Mexico, vega saladbowl met bonen, zoete aardappen en natuurlijk avocado. 4 personen
4 41

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 4 el olie in een hapjespan of grote koekenpan en bak de aardappelblokjes, cajunkruiden en eventueel zout in 15 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
  2. Snijd ondertussen de avocado’s overlangs doormidden, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd de koriander fijn. Doe de helft van de avocado met de helft van de koriander, 2 el olie, de azijn en het water in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de andere helft van de avocado in de lengte in plakken.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de eieren.
  4. Spoel ondertussen de mais en bonen af onder koud stromend water, laat uitlekken en meng met de rest van de koriander. Verdeel de zoete-aardappelblokjes, rodekool, avocado, mais en zwarte bonen in componenten over diepe borden. Verdeel de gebakken eieren erover en serveer de avocadodressing erbij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 840 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 49 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 20 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2019 nr. 05 - Hollandse Helden , Allerhande Box Week 9 2019 , Allerhande Box Week 29 2018

Mexicaanse bowl met avocadodressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mexi­caan­se bowl met avo­ca­dodres­sing

1
1
  • 4 el milde olijfolie
  • 800 g zoete-aardappelblokjes
  • 1 tl cajunkruiden

Verhit de olie in een hapjespan of grote koekenpan en bak de aardappelblokjes, cajunkruiden en eventueel zout in 15 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.

2
2

Schep regelmatig om.

3
3
  • 2 eetrijpe avocado's
  • 15 g verse koriander

Snijd ondertussen de avocado’s overlangs doormidden, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd de koriander fijn.

4
4
  • 2 el milde olijfolie
  • 1 el azijn
  • 2 el water

Doe de helft van de avocado met de helft van de koriander, de olie, de azijn en het water in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde dressing.

5
5

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de andere helft van de avocado in de lengte in plakken.

6
6
  • 1 el milde olijfolie
  • 4 middelgrote eieren

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de eieren.

7
7
  • 300 g maiskorrels crispy
  • 400 g zwarte bonen

Spoel ondertussen de mais en bonen af onder koud stromend water, laat uitlekken en meng met de rest van de koriander.

8
8
  • 300 g gesneden rodekool

Verdeel de zoete-aardappelblokjes, rodekool, avocado, mais en zwarte bonen in componenten over diepe borden.

9
9

Verdeel de gebakken eieren erover en serveer de avocadodressing erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.