Vegaschnitzel met Mexicaanse salade en gepofte aardappel
Pofpret met dit op en top zomerse gerecht.
Ingrediënten
4 personen
4
pofaardappelen
1
limoen
2
salade-uien
300 g
maiskorrels crispy
300 g
gesneden biologische rodekool
250 g
verse ananasstukjes
2 el
(arachide)olie
4
vegaschnitzels
2
tomaten
125 ml
crème fraîche
Dit heb je nodig
magnetron
grove rasp
Aan de slag
Pof de aardappelen in de verpakking 9 min. in de magnetron op 700 watt. Laat de aardappelen in de verpakking 1 min. nagaren. Neem uit de verpakking en snijd ze in de lengte doormidden.
Boen ondertussen de limoen schoon en rasp de groene schil. Pers de vrucht uit. Snijd de salade-ui in ringetjes. Spoel de mais af in een vergiet en laat uitlekken. Meng de mais met de rodekool, de ringetjes salade-ui, het limoenrasp en (per 4 personen) een ½ el limoensap. Halveer de ananasstukjes en schep er voorzichtig door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de schnitzels in 4 min. op middelhoog vuur krokant. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de salade-ui in ringetjes en rasp de tomaten met de grove rasp. Verdeel de crème fraîche over de aardappelen en bestrooi met het tomatenrasp en de salade-ui. Serveer met de salade en vegaschnitzel.
Vegaschnitzel met Mexicaanse salade en gepofte aardappel
Pofpret met dit op en top zomerse gerecht.

hoofdgerecht
4 personen
650 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Pof de aardappelen in de verpakking 9 min. in de magnetron op 700 watt. Laat de aardappelen in de verpakking 1 min. nagaren. Neem uit de verpakking en snijd ze in de lengte doormidden.
Boen ondertussen de limoen schoon en rasp de groene schil. Pers de vrucht uit. Snijd de salade-ui in ringetjes. Spoel de mais af in een vergiet en laat uitlekken. Meng de mais met de rodekool, de ringetjes salade-ui, het limoenrasp en (per 4 personen) een ½ el limoensap. Halveer de ananasstukjes en schep er voorzichtig door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de schnitzels in 4 min. op middelhoog vuur krokant. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de salade-ui in ringetjes en rasp de tomaten met de grove rasp. Verdeel de crème fraîche over de aardappelen en bestrooi met het tomatenrasp en de salade-ui. Serveer met de salade en vegaschnitzel.
algemeen:Dit is een Allerhande Box gerecht.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)4 pofaardappelen
1 limoen
2 salade-uien
300 g maiskorrels crispy
300 g gesneden biologische rodekool
250 g verse ananasstukjes
2 el (arachide)olie
4 vegaschnitzels
2 tomaten
125 ml crème fraîche
Dit heb je nodig
magnetron
grove rasp