Ve­gas­chnit­zel met Mexi­caan­se sa­la­de en ge­pof­te aard­ap­pel

Pofpret met dit op en top zomerse gerecht.

(1) waardeer
hoofdgerecht Pofpret met dit op en top zomerse gerecht. 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • magnetron
  • grove rasp

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pof de aardappelen in de verpakking 9 min. in de magnetron op 700 watt. Laat de aardappelen in de verpakking 1 min. nagaren. Neem uit de verpakking en snijd ze in de lengte doormidden.
  2. Boen ondertussen de limoen schoon en rasp de groene schil. Pers de vrucht uit. Snijd de salade-ui in ringetjes. Spoel de mais af in een vergiet en laat uitlekken. Meng de mais met de rodekool, de ringetjes salade-ui, het limoenrasp en (per 4 personen) een ½ el limoensap. Halveer de ananasstukjes en schep er voorzichtig door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de schnitzels in 4 min. op middelhoog vuur krokant. Keer halverwege.
  4. Snijd ondertussen de salade-ui in ringetjes en rasp de tomaten met de grove rasp. Verdeel de crème fraîche over de aardappelen en bestrooi met het tomatenrasp en de salade-ui. Serveer met de salade en vegaschnitzel.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 77 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 17 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 24 2018

Vegaschnitzel met Mexicaanse salade en gepofte aardappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­gas­chnit­zel met Mexi­caan­se sa­la­de en ge­pof­te aard­ap­pel

1
1
  • 4 pofaardappelen

Pof de aardappelen in de verpakking 9 min. in de magnetron op 700 watt. Laat de aardappelen in de verpakking 1 min. nagaren.

2
2

Neem uit de verpakking en snijd ze in de lengte doormidden.

3
3
  • 1 limoen
  • 1 salade-ui

Boen ondertussen de limoen schoon en rasp de groene schil. Pers de vrucht uit. Snijd de salade-ui in ringetjes.

4
4
  • 300 g maiskorrels crispy
  • 300 g gesneden biologische rodekool

Spoel de mais af in een vergiet en laat uitlekken. Meng de mais met de rodekool, de ringetjes salade-ui, het limoenrasp en (per 4 personen) een ½ el limoensap.

5
5
  • 250 g verse ananasstukjes

Halveer de ananasstukjes en schep er voorzichtig door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 2 el (arachide)olie
  • 4 vegaschnitzels

Verhit de olie in een koekenpan en bak de schnitzels in 4 min. op middelhoog vuur krokant. Keer halverwege.

7
7
  • 1 salade-ui
  • 2 tomaten
  • 125 ml crème fraîche

Snijd ondertussen de salade-ui in ringetjes en rasp de tomaten met de grove rasp. Verdeel de crème fraîche over de aardappelen en bestrooi met het tomatenrasp en de salade-ui.

8
8

Serveer met de salade en vegaschnitzel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.