Mexicaanse maisfrittata met gehakt & tomatensalsa
Mexicaanse maisfrittata met gehakt & tomatensalsa
bewaar
bewaar

Mexicaanse maisfrittata met gehakt & tomatensalsa

De frittata staat in no time in de oven. Daarbij eet je zelfgemaakte kruidige gehaktspiesjes en salsa.

15 min. bereiden
15 min. oventijd
18waarderingen

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Klop de eieren los met de tacokruiden. Laat de mais uitlekken, snijd 1 ui (per 4 personen) in ringen en snipper de andere fijn. Meng de mais door het eimengsel en verdeel over de ovenschaal. Leg de uiringen erop en bak 25 min. in het midden van de oven gaar Dek eventueel af met aluminiumfolie als de frittata te donker wordt.

3

Meng ondertussen het gehakt met de gesnipperde ui en koriander. Verdeel het gehaktmengsel in 8 porties en kneed deze in een langwerpige vorm rondom de satéprikkers. Bestrijk de gehaktspiesen met de olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de spiesen in 8 min. gaar. Keer regelmatig.

4

Snijd ondertussen de tomaten in partjes en de salade-uitjes in ringen. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil. Pers de vrucht uit. Meng het limoenrasp en 2 el -sap (per 4 personen), de tomaatjes en salade-ui en breng op smaak met peper.

5

Serveer de frittata met de spiesjes en de tomatensalade.

algemeenDit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.
algemeenDit is een Allerhande Box recept.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Mexicaanse maisfrittata met gehakt & tomatensalsa

De frittata staat in no time in de oven. Daarbij eet je zelfgemaakte kruidige gehaktspiesjes en salsa.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig