Mexi­caan­se kip­bur­ger met to­ma­ten­sal­sa

Serveer je burger een keer in een pitabroodje, net even anders en minstens zo lekker.

(29) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Serveer je burger een keer in een pitabroodje, net even anders en minstens zo lekker. 4 personen
2 29

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en roerbak de groente 6 min. Doe in een kom. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Schep de kikkererwten door de groente. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Meng ondertussen de gehaktkruiden door het kipgehakt. Het zout uit de verpakking wordt niet gebruikt. Vorm met vochtige handen een burger per persoon van het gehakt. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de burgers 10 min. Keer halverwege. Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Snijd ondertussen de tomaten in kleine blokjes. Meng door de tomatensalsa uit het Meatballs & Co-pakje. Beleg de pitabroodjes met de burgers en wat tomatensalsa. Serveer met de rest van de salsa en de kikkererwtensalade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 46 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.515 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 11 2016

Mexicaanse kipburger met tomatensalsa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mexi­caan­se kip­bur­ger met to­ma­ten­sal­sa

1
1
  • 1 el arachideolie
  • 400 g verse Mexicaanse roerbakgroente

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in een hapjespan en roerbak de groente 6 min. Doe in een kom.

2
2
  • 400 g kikkererwten in blik

Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.

3
3

Schep de kikkererwten door de groente. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 136 g Euroma Meatballs & Co. Mexicaanse gehaktkruiden & tomatensalsa
  • 600 g kipgehakt gekruid

Meng ondertussen de gehaktkruiden door het kipgehakt. Het zout uit de verpakking wordt niet gebruikt. Vorm met vochtige handen een burger per persoon van het gehakt.

5
5
  • 1 el arachideolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers 10 min. Keer halverwege.

6
6
  • 4 grote pitabroodjes

Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

7
7
  • 2 tomaten

Snijd ondertussen de tomaten in kleine blokjes. Meng door de tomatensalsa uit het Meatballs & Co-pakje.

8
8

Beleg de pitabroodjes met de burgers en wat tomatensalsa. Serveer met de rest van de salsa en de kikkererwtensalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.