bewaar
Mexicaanse kipburger met tomatensalsa
Mexicaanse kipburger met tomatensalsa
bewaar

Mexicaanse kipburger met tomatensalsa

Serveer je burger een keer in een pitabroodje, net even anders en minstens zo lekker.

15 min. bereiden
33waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

arachideolie

400 g

verse Mexicaanse roerbakgroente

400 g

kikkererwten in blik

600 g

kipgehakt gekruid

1 el

Mexicaanse tacokruiden

4

grote pitabroodjes

2

tomaten

150 g

bruschetta tomaatsalade

Serveer je burger een keer in een pitabroodje, net even anders en minstens zo lekker.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in een hapjespan en roerbak de groente 6 min. Doe in een kom. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Schep de kikkererwten door de groente. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Meng ondertussen de tacokruiden door het kipgehakt. Vorm met vochtige handen een burger per persoon van het gehakt. Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers 10 min. Keer halverwege.

3

Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de tomaten in kleine blokjes. Meng door de tomaatsalade.

4

Beleg de pitabroodjes met de burgers en wat tomatensalsa. Serveer met de rest van de salsa en de kikkererwtensalade.