bewaar
Mexicaanse schotel met kip, groente & salsa
Mexicaanse schotel met kip, groente & salsa
bewaar

Mexicaanse schotel met kip, groente & salsa

Zeg je bonen, dan zeg je Mexico.

15 min. bereiden
20 min. oventijd
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

195 g

kipfilet

1 el

(arachide)olie

2½ g

Mexicaanse tacokruiden

800 g

Mexicaanse roerbakgroente

800 g

zwarte bonen in chilisaus

100 g

witte kaas

300 g

zilvervliesrijst

40 g

tortillachips

115 g

Mexican homemade salsa

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal (20 x 30 cm)

Zeg je bonen, dan zeg je Mexico.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2

Snijd de kipfilet in stukjes van 1 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip en tacokruiden 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de roerbakgroente toe en bak 7 min. Neem de pan van het vuur en meng de bonen in chilisaus door het kipgroentemengsel.

3

Verdeel het mengsel over de ovenschaal. Verkruimel de kaas erover en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

4

Breng ondertussen een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe, breng opnieuw aan de kook en kook in 15 min. gaar. Giet de rijst af, doe terug in de pan en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

5

Bestrooi de schotel met de tortillachips en serveer met de salsa.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.