Mexi­caan­se scho­tel met kip, groen­te & sal­sa

Zeg je bonen, dan zeg je Mexico.

(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Zeg je bonen, dan zeg je Mexico. 4 personen
5 4

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • lage ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  2. Snijd de kipfilet in stukjes van 1 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip en tacokruiden 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de roerbakgroente toe en bak 7 min. Neem de pan van het vuur en meng de bonen in chilisaus door het kipgroentemengsel.
  3. Verdeel het mengsel over de ovenschaal. Verkruimel de kaas erover en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
  4. Breng ondertussen een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe, breng opnieuw aan de kook en kook in 15 min. gaar. Giet de rijst af, doe terug in de pan en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
  5. Bestrooi de schotel met de tortillachips en serveer met de salsa.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 830 kcal
  • eiwit 50 g
  • koolhydraten 107 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.360 mg
  • vezels 21 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 48 2017

Mexicaanse schotel met kip, groente & salsa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mexi­caan­se scho­tel met kip, groen­te & sal­sa

1
1

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2
2
  • 195 g kipfilet
  • 1 el (arachide)olie
  • 2½ g Mexicaanse tacokruiden

Snijd de kipfilet in stukjes van 1 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip en tacokruiden 3 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 800 g Mexicaanse roerbakgroente
  • 800 g zwarte bonen in chilisaus

Voeg de roerbakgroente toe en bak 7 min. Neem de pan van het vuur en meng de bonen in chilisaus door het kip-groentemengsel.

4
4
  • 100 g witte kaas

Verdeel het mengsel over de ovenschaal. Verkruimel de kaas erover en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

5
5
  • 300 g zilvervliesrijst

Breng ondertussen een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe, breng opnieuw aan de kook en kook in 15 min. gaar. Giet de rijst af, doe terug in de pan en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

6
6
  • 300 g tortillachips
  • 115 g Mexican homemade salsa

Bestrooi de schotel met de tortillachips en serveer met de salsa.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.