Sla­wraps met Mexi­caan­se groen­te

Vandaag ruilen we de klassieke wraps in voor sla als wrap. Hoe meer groen, hoe beter!

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Vandaag ruilen we de klassieke wraps in voor sla als wrap. Hoe meer groen, hoe beter! 4 personen
3 12

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Verhit de olie in een wok en fruit de ui 30 sec. op laag vuur. Voeg het gehakt toe, zet het vuur hoger en bak in 3 min. rul. Voeg de roerbakgroente en picadillo toe en roerbak 4 min. Schep regelmatig om.
  2. Spoel ondertussen de bonen af onder koud stromend water en laat uitlekken. Zet het vuur laag, voeg de bonen toe en verwarm 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal ondertussen de blaadjes van de kropsla en was en droog ze. Serveer de sla met het gehakt-groentemengsel, de crème fraîche en tortillachips in aparte bakjes, zodat iedereen aan tafel zijn eigen slawraps kan vullen.

serveertip:

Lekker met grofgesneden koriander.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 660 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in

Slawraps met Mexicaanse groente

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sla­wraps met Mexi­caan­se groen­te

1
1
  • 1 ui
  • 1 el arachideolie

Snipper de ui. Verhit de olie in een wok en fruit de ui 30 sec. op laag vuur.

2
2
  • 300 g rundergehakt
  • 800 g Mexicaanse roerbakgroente
  • 2 el picadillo

Voeg het gehakt toe, zet het vuur hoger en bak in 3 min. rul. Voeg de roerbakgroente en picadillo toe en roerbak 4 min. Schep regelmatig om.

3
3
  • 400 g kidneybonen in pot

Spoel ondertussen de bonen af onder koud stromend water en laat uitlekken.

4
4

Zet het vuur laag, voeg de bonen toe en verwarm 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 1 kropsla

Haal ondertussen de blaadjes van de kropsla en was en droog ze.

6
6
  • 125 g crème fraîche
  • 150 g tortillachips naturel

Serveer de sla met het gehakt-groentemengsel, de crème fraîche en tortillachips in aparte bakjes, zodat iedereen aan tafel zijn eigen slawraps kan vullen.

serveertip:

Lekker met grofgesneden koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.