bewaar
Mexicaanse groente in taco's
Mexicaanse groente in taco's
bewaar

Mexicaanse groente in taco's

Taco-time! Hou het old-school met deze Mexicaanse gehakt- en groentetaco's.

15 min. bereiden
10 min. oventijd
229waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

traditionele olijfolie

300 g

mager rundergehakt

800 g

Mexicaanse roerbakgroente

300 g

salsasaus mild

12

tacoschelpen

150 g

geraspte belegen kaas

125 g

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (25 x 35 cm, ingevet)

Taco-time! Hou het old-school met deze Mexicaanse gehakt- en groentetaco's.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak het gehakt op middelhoog vuur in 4 min. rul. Voeg de groenten toe en roerbak 4 min. Voeg de saus toe en verwarm 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Zet ondertussen de tacoschelpen los van elkaar in een ovenschaal. Verwarm 5 min. in het midden van de voorverwarmde oven. Neem de ovenschaal uit de oven. Verhoog de oventemperatuur naar 230 °C.

3

Verdeel het gehakt-groentemengsel over de taco’s en bestrooi met de kaas. Bak nog ca. 5 min. boven in de voorverwarmde oven, onder de grill. Serveer de taco's met de crème fraîche.

algemeenFan van pittig? Gebruik dan salsasaus hot.