Mexi­caan­se groen­te in ta­co's

Taco-time! Hou het old-school met deze Mexicaanse gehakt- en groentetaco's.

(214) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Taco-time! Hou het old-school met deze Mexicaanse gehakt- en groentetaco's. 4 personen
3 214

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (25 x 35 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak het gehakt op middelhoog vuur in 4 min. rul. Voeg de groenten toe en roerbak 4 min. Voeg de saus toe en verwarm 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Zet ondertussen de tacoschelpen los van elkaar in een ovenschaal. Verwarm 5 min. in het midden van de voorverwarmde oven. Neem de ovenschaal uit de oven. Verhoog de oventemperatuur naar 230 °C.
  3. Verdeel het gehakt-groentemengsel over de taco’s en bestrooi met de kaas. Bak nog ca. 5 min. boven in de voorverwarmde oven, onder de grill. Serveer de taco's met de crème fraîche.

Tip:

Fan van pittig? Gebruik dan salsasaus hot.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 735 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 46 g
    waarvan suikers 13 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 1.240 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Mexicaanse groente in taco's

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mexi­caan­se groen­te in ta­co's

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 300 g mager rundergehakt

Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak het gehakt op middelhoog vuur in 4 min. rul.

3
3
  • 800 g Mexicaanse roerbakgroente
  • 300 g salsasaus mild

Voeg de groenten toe en roerbak 4 min. Voeg de saus toe en verwarm 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 12 tacoschelpen

Zet ondertussen de tacoschelpen los van elkaar in een ovenschaal. Verwarm 5 min. in het midden van de voorverwarmde oven.

5
5

Neem de ovenschaal uit de oven. Verhoog de oventemperatuur naar 230 °C.

6
6
  • 150 g geraspte belegen kaas

Verdeel het gehakt-groentemengsel over de taco’s en bestrooi met de kaas.

7
7

Bak nog ca. 5 min. boven in de voorverwarmde oven, onder de grill.

8
8
  • 125 g crème fraîche

Serveer de taco's met de crème fraîche.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.