bewaar
Mexicaanse tacosalade
Mexicaanse tacosalade
bewaar

Mexicaanse tacosalade

Je kunt taco's vullen met alles wat je lekker vindt. Warm, of koud zoals in deze salade.

20 min. bereiden
129waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode ui

½ stuk

krop ijsbergsla

400 g

mais fantasia kidneyboon/paprika

300 g

kipfiletreepjes

3 el

traditionele olijfolie

2

avocado's

12

tacoschelpen

300 g

salsasaus mild

Dit heb je nodig

  • grillpan

Je kunt taco's vullen met alles wat je lekker vindt. Warm, of koud zoals in deze salade.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Snijd de ui in dunne ringen. Snijd de ijsbergsla in reepjes. Laat de mais uitlekken. Verhit de grillpan. Bestrijk de kip met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril het vlees 4 min. Keer halverwege om. Laat afkoelen. Halveer de avocado's, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in de lengte in repen. Meng de mais met de uiringen.

3

Verwarm de taco's volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg de taco's in een lange schaal en vul ze voor de helft met de ijsbergsla. Schep de maissalade erin en verdeel de kip, avocado en salsa erover.

combinatietipLekker met verse koriander

algemeenDunne reepjes ijsbergsla geven extra bite aan andere groente. Heerlijk: omscheppen met gekookte sperziebonen, besprenkeld met wat balsamicoazijn.