Mexicaanse tacosalade
Je kunt taco's vullen met alles wat je lekker vindt. Warm, of koud zoals in deze salade.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 rode ui
- ½ stuk krop ijsbergsla
- 400 g mais fantasia kidneyboon/paprika (blik)
- 300 g kipfiletreepjes
- 3 el traditionele olijfolie
- 2 avocado's
- 12 tacoschelpen (doos)
- 300 g salsasaus mild (pot)
Keukenspullen
- grillpan
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snijd de ui in dunne ringen. Snijd de ijsbergsla in reepjes. Laat de mais uitlekken. Verhit de grillpan. Bestrijk de kip met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril het vlees 4 min. Keer halverwege om. Laat afkoelen. Halveer de avocado's, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in de lengte in repen. Meng de mais met de uiringen.
- Verwarm de taco's volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg de taco's in een lange schaal en vul ze voor de helft met de ijsbergsla. Schep de maissalade erin en verdeel de kip, avocado en salsa erover.
combinatietip:
Lekker met verse koriander
Tip:
Dunne reepjes ijsbergsla geven extra bite aan andere groente. Heerlijk: omscheppen met gekookte sperziebonen, besprenkeld met wat balsamicoazijn.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 615 kcal
- eiwit 26 g
- koolhydraten 41 g
-
vet 37 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 765 mg
- vezels 11 g
Ook te zien in
Mexicaanse tacosalade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Mexicaanse tacosalade
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 1 rode ui
- ½ stuk krop ijsbergsla
- 400 g mais fantasia kidneyboon/paprika
Snijd de ui in dunne ringen. Snijd de ijsbergsla in reepjes. Laat de mais uitlekken.
- 300 g kipfiletreepjes
- 3 el traditionele olijfolie
Verhit de grillpan. Bestrijk de kip met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril het vlees 4 min. Keer halverwege om. Laat afkoelen.
- 2 avocado's
Halveer de avocado's, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in de lengte in repen.
Meng de mais met de uiringen.
- 12 tacoschelpen
Verwarm de taco's volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg de taco's in een lange schaal en vul ze voor de helft met de ijsbergsla.
- 300 g salsasaus mild
Schep de maissalade erin en verdeel de kip, avocado en salsa erover.
combinatietip:
Lekker met verse koriander