bewaar
Avocadosalade met gebakken taco's
Avocadosalade met gebakken taco's
bewaar

Avocadosalade met gebakken taco's

Leuk idee: serveer de drankjes bij het eten met een sombrero-rietje erin, dan is het Mexicaanse feestje compleet!

20 min. bereiden
20 min. wachten
156waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

300 g

rundergehakt

2 tl

cajun kruidenmix

8

tacoschelpen

35 g

geraspte jonge kaas

1

krop ijsbergsla

75 ml

mayonaise

50 ml

water

2

avocado's

Dit heb je nodig

  • rechthoekige ovenschaal (20 x 30 cm)

Leuk idee: serveer de drankjes bij het eten met een sombrero-rietje erin, dan is het Mexicaanse feestje compleet!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper 1 ui heel fijn, snijd de andere in dunne halve ringen. Meng het gehakt met de gesnipperde ui en 1 tl kruidenmix en verdeel het gehakt over de tacoschelpen. Zet ze rechtop tegen elkaar aan in de ovenschaal. Verdeel de kaas over het gehakt. Bak 20 min. in de oven tot het gehakt gaar is.

2

Haal 4 ijsbergslabladeren los. Snijd de rest in smalle repen. Verdun de mayonaise met het water en breng op smaak met de rest van de kruidenmix. Snijd de avocado in blokjes. Meng de gesneden sla met de uienringen, avocado en dressing en verdeel de salade over de slabladeren. Leg de gevulde slabladeren op borden en serveer met de gebakken taco's.

tip

Avocado

Instructievideo - 04:48 min.