Mexicaanse wraps met gegrilde kip en avocado
Deze wraps ken je wellicht nog niet: ze zijn gemaakt van onder andere wortel.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 el traditionele olijfolie
- 5 g Mexicaanse tacokruiden
- 380 g kipfilet
- 2 eetrijpe avocado's
- 300 g mais in blik
- 400 g zwarte bonen
- 1 limoen
- 170 g Griekse yoghurt
- 200 g fijngesneden ijsbergsla
- 4 worteltortilla's
Keukenspullen
- grillpan
Advertentie
Bereiden
- Meng de olie met de Mexicaanse kruiden en bestrijk de kipfilets ermee. Bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kip in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
- Snijd ondertussen de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakjes. Laat de mais en bonen uitlekken in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.
- Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de yoghurt met het limoenrasp en 1 el limoensap en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Snijd de kipfilet in schuine reepjes van 1 cm. Verdeel een deel van de sla, avocado, mais, bonen, kipreepjes en limoenyoghurt over de worteltortilla’s en rol op. Halveer de wraps en serveer. Serveer de rest van de groenten, kip en limoenyoghurt er apart bij.
Tip:
Dit is een Allerhande Box gerecht.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 565 kcal
- eiwit 34 g
- koolhydraten 37 g
-
vet 28 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 680 mg
- vezels 15 g
Ook te zien in
Mexicaanse wraps met gegrilde kip en avocado
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Mexicaanse wraps met gegrilde kip en avocado
- 2 el traditionele olijfolie
- 5 g Mexicaanse tacokruiden
- 380 g kipfilet
Meng de olie met de Mexicaanse kruiden en bestrijk de kipfilets ermee. Bestrooi met peper en eventueel zout.
Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kip in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
- 2 eetrijpe avocado's
Snijd ondertussen de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakjes.
- 300 g mais in blik
- 400 g zwarte bonen
Laat de mais en bonen uitlekken in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.
- 1 limoen
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.
- 170 g Griekse yoghurt
Meng de yoghurt met het limoenrasp en 1 el limoensap en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 200 g fijngesneden ijsbergsla
- 4 worteltortilla's
Snijd de kipfilet in schuine reepjes van 1 cm. Verdeel een deel van de sla, avocado, mais, bonen, kipreepjes en limoenyoghurt over de worteltortilla’s en rol op.
Halveer de wraps en serveer. Serveer de rest van de groenten, kip en limoenyoghurt er apart bij.