Mexi­caan­se wraps met ge­gril­de kip en avo­ca­do

Deze wraps ken je wellicht nog niet: ze zijn gemaakt van onder andere wortel.

(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Deze wraps ken je wellicht nog niet: ze zijn gemaakt van onder andere wortel. 4 personen
4 3

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de olie met de Mexicaanse mix en bestrijk de kipfilets ermee. Bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kip in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
  2. Snijd ondertussen de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakjes. Laat de mais en bonen uitlekken in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.
  3. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de yoghurt met het limoenrasp en 1 el limoensap en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Snijd de kipfilet in schuine reepjes van 1 cm. Verdeel een deel van de sla, avocado, mais, bonen, kipreepjes en limoenyoghurt over de worteltortilla’s en rol op. Halveer de wraps en serveer. Serveer de rest van de groenten, kip en limoenyoghurt er apart bij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 36 2017

Mexicaanse wraps met gegrilde kip en avocado

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mexi­caan­se wraps met ge­gril­de kip en avo­ca­do

1
1
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 5 g Mexicaanse mix
  • 380 g kipfilet

Meng de olie met de Mexicaanse mix en bestrijk de kipfilets ermee. Bestrooi met peper en eventueel zout.

2
2

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kip in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

3
3
  • 2 eetrijpe avocado's

Snijd ondertussen de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakjes.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

4
4
  • 300 g mais in blik
  • 400 g zwarte bonen

Laat de mais en bonen uitlekken in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.

5
5
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.

6
6
  • 170 g Griekse yoghurt

Meng de yoghurt met het limoenrasp en 1 el limoensap en breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 200 g fijngesneden ijsbergsla
  • 4 worteltortilla's

Snijd de kipfilet in schuine reepjes van 1 cm. Verdeel een deel van de sla, avocado, mais, bonen, kipreepjes en limoenyoghurt over de worteltortilla’s en rol op.

8
8

Halveer de wraps en serveer. Serveer de rest van de groenten, kip en limoenyoghurt er apart bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.