bewaar
Mexicaanse wraps met gegrilde kip en avocado
Mexicaanse wraps met gegrilde kip en avocado
bewaar

Mexicaanse wraps met gegrilde kip en avocado

Een win-winsituatie: de tortilla's zijn gemaakt van groenten!

25 min. bereiden
12waarderingen

Ingrediënten

2 personen

200 g

kipfilet

1 el

traditionele olijfolie

½ el

Mexicaanse tacokruiden

1

eetrijpe avocado

150 g

mais in blik

200 g

zwarte bonen

½

limoen

85 g

Griekse yoghurt (0% vet)

100 g

ijsbergsla

2

worteltortilla's

1 tl

tabasco chipotle pepper sauce

Dit heb je nodig

  • grillpan

Een win-winsituatie: de tortilla's zijn gemaakt van groenten!

Aan de slag

1

Meng de kipfilet met de olie en de Mexicaanse mix. Bestrooi eventueel met zout. Verhit de grillpan en gril de kip in ca. 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, snijd het vruchtvlees in de schil met een mesje in plakjes en schep het met een lepel uit de schil. Spoel de mais en bonen af in een vergiet, laat uitlekken.

2

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de yoghurt met het limoenrasp en een ½ el limoensap en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de kip in schuine reepjes van 1 cm. Verdeel ongeveer de helft van de sla, avocado, mais, bonen, kipreepjes, de limoenyoghurt en tabasco over de worteltortilla’s. Vouw de buitenkant van de tortilla’s naar binnen en rol op. Halveer de wraps en serveer met de rest van de sla, groenten en kip.