bewaar
Zalmschotel met Mexicaanse groenten
Zalmschotel met Mexicaanse groenten
bewaar

Zalmschotel met Mexicaanse groenten

Met dit kruidige gerecht waan je je op een Mexicaans strand; het enige wat mist is die sombrero op je hoofd... Arriba!

15 min. bereiden
redelijk pittig
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

azijn

150 g

rauwkost komkommer

2 el

arachideolie

40 g

Kruidenmix tex mex

800 g

Mexicaanse roerbakgroente

800 g

zwarte bonen in chilisaus

15 g

verse koriander

125 g

crème fraîche

2 el

water

250 g

warmgerookte zalmstukken

1 zak

tortillachips naturel

Met dit kruidige gerecht waan je je op een Mexicaans strand; het enige wat mist is die sombrero op je hoofd... Arriba!

Aan de slag

1

Meng de azijn en de rauwkost.

2

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de burrito seasoningmix en roerbakmix 7 min. op middelhoog vuur. Voeg de zwarte bonen met saus toe en warm 5 min. op laag vuur mee.

3

Snijd ondertussen de koriander fijn en meng samen met de crème fraîche, water, peper en eventueel zout tot een saus.

4

Verdeel de zalm in stukken over de bonen en bestrooi met de rest van de koriander. Serveer de koriandersaus, rauwkost en tortillachips erbij.

tip

combinatietipLekker met guacamole (koelvers, of maak 'm zelf met het AH Guacamolepakket).