Mexicaanse bonensoep met krokante, gerookte tofureepjes
Het krokante van de tofureepjes maakt deze verse soep extra lekker.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 teen knoflook
- 3 el arachideolie
- 2 tl gerookte-paprikapoeder
- 70 g tomatenpuree
- 400 g verse Mexicaanse roerbakgroente
- ½ groentebouillontablet
- 500 ml kraanwater
- 200 g zwarte bonen in blik
- 180 g AH Biologisch tofu roerbakreepjes fijn gekruid
- 4 el crème fraîche
Advertentie
Bereiden
- Snijd de knoflook fijn.Verhit ⅓ van de olie in een soeppan en fruit de knoflook, paprikapoeder en tomatenpuree 3 min. op laag vuur.
- Voeg de roerbakgroente, de bouillontablet en het water toe en breng aan de kook. Doe de bonen in een vergiet en spoel af. Voeg toe aan de soep en laat op laag vuur 10 min. koken.
- Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de tofureepjes in 6 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Verdeel de soep over diepe kommen, schep de crème fraîche erop en verdeel de tofureepjes erover.
combinatietip:
Lekker met limoensap en jalapeñopeper.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 710 kcal
- eiwit 30 g
- koolhydraten 35 g
-
vet 46 g
waarvan verzadigd 13 g - natrium 1.160 mg
- vezels 17 g
Ook te zien in
Mexicaanse bonensoep met krokante, gerookte tofureepjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Mexicaanse bonensoep met krokante, gerookte tofureepjes
- 1 teen knoflook
- 1 el arachideolie
- 2 tl gerookte-paprikapoeder
- 70 g tomatenpuree
Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en fruit de knoflook, paprikapoeder en tomatenpuree 3 min. op laag vuur.
- 400 g verse Mexicaanse roerbakgroente
- ½ groentebouillontablet
- 500 ml kraanwater
Voeg de roerbakgroente, de bouillontablet en het water toe en breng aan de kook.
- 200 g zwarte bonen in blik
Doe de bonen in een vergiet en spoel af. Voeg toe aan de soep en laat op laag vuur 10 min. koken.
- 2 el arachideolie
- 180 g AH Biologisch tofu roerbakreepjes fijn gekruid
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de tofureepjes in 6 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
- 4 el crème fraîche
Verdeel de soep over diepe kommen, schep de crème fraîche erop en verdeel de tofureepjes erover.
combinatietip:
Lekker met limoensap en jalapeñopeper.