bewaar
'Mexicaanse' bonensoep met quesadillas
'Mexicaanse' bonensoep met quesadillas
bewaar

'Mexicaanse' bonensoep met quesadillas

Weer eens iets heel anders: soep gereserveerd met quesadillas!

25 min. bereiden
12waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1 zak

paprikamix

400 g

zwarte bonen

400 g

cannellinibonen in blik

½ el

chipotlepeper in adobosaus in pot

400 g

tomatenblokjes

150 ml

water

150 g

Bonduelle crispy mais in blik

2 el

crème fraîche

50 g

geraspte 30+ kaas

2

meergranen tortillawraps

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

Weer eens iets heel anders: soep gereserveerd met quesadillas!

Aan de slag

1

Halveer de paprika’s, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm. Spoel de bonen af onder koud stromend water en laat goed uitlekken in een vergiet. Breng ze aan de kook met de chipotle, de tomatenblokjes en water. Voeg ⅔ van de paprikablokjes toe en laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.

2

Pureer ondertussen de mais met de crème fraîche in een hoge beker met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de rest van de paprikablokjes met de geraspte kaas en verdeel over 1 tortilla. Dek af met de andere tortilla en bak beide kanten op middelhoog vuur 2 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Snijd de quesadilla in punten en serveer bij de soep. Schep in elke kom soep een lepel maiscrème.

algemeenDit recept is voor 2 personen. Hierboven kun je het heel eenvoudig omrekenen naar 4 of meer personen.