Mexi­caan­se mais­soep met ge­le biet

Met chipotlepeper voor wat extra pit.

(7) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Met chipotlepeper voor wat extra pit. 4 personen
4 7

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook fijn. Schil de bieten en snijd in parten. Verhit de helft van de olie in een soeppan met dikke bodem en fruit de knoflook, bieten, kurkuma en komijn 3 min. Schep goed om. Voeg het water en de bouillontabletten toe, breng aan de kook en laat 10 min. koken tot de bieten beetgaar zijn.
  2. Doe ondertussen de maiskorrels in een vergiet, spoel af met koud stromend water en laat uitlekken. Meng de rest van de olie met de chipotlepeper en snijd de koriander grof.
  3. Voeg twee derde van de mais toe aan de soep en verwarm nog 2 min. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Schep de rest van de mais erdoor en warm nog even door. Verdeel de soep over de borden, besprenkel met de peperolie en bestrooi met de koriander.

combinatietip:

Lekker met quesadilla's met garnalen (zie recept).

serveertip:

Eten er kinderen mee? Serveer de peperolie en koriander dan apart.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.200 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande magazine 2018 nr. 01 - Kickstart , Receptkaart 2018 week 01-02

Mexicaanse maissoep met gele biet

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mexi­caan­se mais­soep met ge­le biet

1
1
  • 3 tenen knoflook
  • 500 g gele bieten

Snijd de knoflook fijn. Schil de bieten en snijd in parten.

2
2
  • 1½ el (olijf)olie
  • 1 tl kurkuma
  • 2 tl gemalen komijn

Verhit de olie in een soeppan met dikke bodem en fruit de knoflook, bieten, kurkuma en komijn 3 min. Schep goed om.

3
3
  • 1.2 liter water
  • 2 kippenbouillontabletten

Voeg het water en de bouillontabletten toe, breng aan de kook en laat 10 min. koken tot de bieten beetgaar zijn.

4
4
  • 600 g mais in blik

Doe ondertussen de maiskorrels in een vergiet, spoel af met koud stromend water en laat uitlekken.

5
5
  • 1½ el (olijf)olie
  • 1 tl chipotlepeper in adobosaus in pot
  • 7½ g verse koriander

Meng de rest van de olie met de chipotlepeper en snijd de koriander grof.

6
6

Voeg tweederde van de mais toe aan de soep en verwarm nog 2 min. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep.

7
7

Schep de rest van de mais erdoor en warm nog even door. Verdeel de soep over de borden, besprenkel met de peperolie en bestrooi met de koriander.

combinatietip:

Lekker met quesadilla's met garnalen (zie recept).

serveertip:

Eten er kinderen mee? Serveer de peperolie en koriander dan apart.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.