bewaar
Mexicaanse maissoep met gele biet
Mexicaanse maissoep met gele biet
bewaar

Mexicaanse maissoep met gele biet

Een quesadilla erbij en klaar is je Mexicaanse avondmaal.

25 min. bereiden
licht pittig
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 tenen

knoflook

500 g

gele biet

3 el

milde olijfolie

1 tl

kurkuma

2 tl

gemalen komijn

1¼ liter

kraanwater

1

kippenbouillontablet

600 g

maiskorrels in blik

1 tl

chipotlepeper in adobosaus in pot

7½ g

verse koriander

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Een quesadilla erbij en klaar is je Mexicaanse avondmaal.

Aan de slag

1

Snijd de knoflook fijn. Schil de bieten en snijd in parten.

2

Verhit de helft van de olie in een soeppan en fruit de knoflook, bieten, kurkuma en komijn 3 min. Voeg het water en de bouillontablet toe, breng aan de kook en laat 10 min. koken tot de bieten beetgaar zijn.

3

Spoel ondertussen de maiskorrels in een vergiet af met koud stromend water en laat uitlekken. Meng de chipotle en de rest van de olie tot pepersaus. Snijd de koriander grof.

4

Voeg tweederde van de mais toe aan de soep en verwarm nog 2 min. Pureer de soep met de staafmixer. Schep de rest van de mais erdoor en warm nog even door.

5

Verdeel de soep over diepe borden, besprenkel met de chipotlesaus en bestrooi met de koriander.

6

* In de oorspronkelijke versie van de typisch Mexicaanse maissoep Pozole gaat 'hominy'. Dit zijn geweekte maiskorrels, die zijn gekookt in kalk. Dit eeuwenoude proces is uitgevonden door de Maya's en zorgt ervoor dat de korrels lekkerder en beter verteerbaar zijn.

variatietipOok lekker met wortel i.p.v. gele biet

bereidingstipJe kunt de soep 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

combinatietipLekker met quesadilla's met garnalen (zie recept).

serveertipEten er kinderen mee? Serveer de peperolie en koriander dan apart.

Mexicaanse maissoep met gele biet

Instructievideo - 00:34 min.