bewaar
Mexicaanse kipschotel met broccolisalade & feta
Mexicaanse kipschotel met broccolisalade & feta
bewaar

Mexicaanse kipschotel met broccolisalade & feta

Met peper in adobosaus geef je de kipgehaktballetjes een Mexicaanse touch.

20 min. bereiden
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

kipgehakt naturel

1 el

chipotlepeper in adobosaus in pot

½ el

olijfolie mild

2 stuks

snoepgroente oranje paprika

450 g

chili con carne groente

400 g

biologische tomatenblokjes in blik

850 g

black eyed bonen

400 g

broccoli

1 stuk

limoen

150 g

feta

Dit heb je nodig

  • rasp

Met peper in adobosaus geef je de kipgehaktballetjes een Mexicaanse touch.

Aan de slag

1

Meng het kipgehakt met de chipotlepeper in adobosaus en draai er met natte handen 4 balletjes per persoon ter grootte van een kleine walnoot van. Verhit de olie in de hapjespan en bak de balletjes in 3 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin.

2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paprika’s en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in ringen. Voeg de chili con carne groente, paprika en tomatenblokjes toe, breng aan de kook en laat 5 min. afgedekt op laag vuur koken.

3

Laat de bonen uitlekken in een vergiet en spoel af met koud water. Voeg de bonen toe en warm de laatste 2 min. mee.

4

Snijd ondertussen de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes. Kook de broccoli 4 min. Giet af en laat goed uitlekken. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de broccoli met een ½ el limoensap (bij 4 personen) en het -rasp en verkruimel de feta erover.

5

Verdeel de bonenstoof over de borden en serveer met de broccolisalade.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

bereidingstipDe bonenstoof kun je 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.