Mexicaanse kipschotel met broccolisalade & feta
Met peper in adobosaus geef je de kipgehaktballetjes een Mexicaanse touch.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g kipgehakt naturel
- 1 el chipotlepeper in adobosaus in pot
- ½ el olijfolie mild
- 2 stuks snoepgroente oranje paprika's
- 450 g chili con carne groente
- 400 g biologische tomatenblokjes in blik
- 850 g black eyed bonen
- 400 g broccoli
- 1 stuk limoen
- 150 g feta
Keukenspullen
- rasp
Advertentie
Bereiden
- Meng het kipgehakt met de chipotlepeper in adobosaus en draai er met natte handen 4 balletjes per persoon ter grootte van een kleine walnoot van. Verhit de olie in de hapjespan en bak de balletjes in 3 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin.
- Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paprika’s en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in ringen. Voeg de chili con carne groente, paprika en tomatenblokjes toe, breng aan de kook en laat 5 min. afgedekt op laag vuur koken.
- Laat de bonen uitlekken in een vergiet en spoel af met koud water. Voeg de bonen toe en warm de laatste 2 min. mee.
- Snijd ondertussen de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes. Kook de broccoli 4 min. Giet af en laat goed uitlekken. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de broccoli met een ½ el limoensap (bij 4 personen) en het -rasp en verkruimel de feta erover.
- Verdeel de bonenstoof over de borden en serveer met de broccolisalade.
bereidingstip:
De bonenstoof kun je 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.
Tip:
Dit is een Allerhande Box gerecht.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 545 kcal
- eiwit 37 g
- koolhydraten 36 g
-
vet 25 g
waarvan verzadigd 11 g - natrium 680 mg
- vezels 14 g
Ook te zien in
Mexicaanse kipschotel met broccolisalade & feta
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Mexicaanse kipschotel met broccolisalade & feta
- 300 g kipgehakt naturel
- 1 el chipotlepeper in adobosaus in pot
Meng het kipgehakt met de chipotlepeper in adobosaus en draai er met natte handen 4 balletjes per persoon ter grootte van een kleine walnoot van.
- ½ el olijfolie mild
Verhit de olie in de hapjespan en bak de balletjes in 3 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin.
- 2 stuks snoepgroente oranje paprika's
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paprika’s en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in ringen.
- 450 g chili con carne groente
- 400 g biologische tomatenblokjes in blik
Voeg de chili con carne groente, paprika en tomatenblokjes toe, breng aan de kook en laat 5 min. afgedekt op laag vuur koken.
- 850 g black eyed bonen
Laat de bonen uitlekken in een vergiet en spoel af met koud water. Voeg de bonen toe en warm de laatste 2 min. mee.
- 400 g broccoli
Snijd ondertussen de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes. Kook de broccoli 4 min. Giet af en laat goed uitlekken.
- 1 stuk limoen
- 150 g feta
Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de broccoli met een ½ el limoensap (bij 4 personen) en het -rasp en verkruimel de feta erover.
Verdeel de bonenstoof over de borden en serveer met de broccolisalade.
bereidingstip:
De bonenstoof kun je 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.