Chi­li con car­ne met ham

Ook je kids worden blij van deze chili met mais en ham.

(135) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Ook je kids worden blij van deze chili met mais en ham. 2 personen
3 135

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm), ingevet

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de paprika in reepjes. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui 1 min. Voeg de paprika toe en bak 3 min. mee. Voeg de tomatenblokjes, mix voor chili con carne en het water toe. Breng al roerend aan de kook en laat 5 min. op laag vuur koken. Schep af en toe om.
  2. Voeg de bonen, mais en ham toe en verwarm nog 3 min. zachtjes. Schep af en toe om. Verdeel over de borden en bestrooi met de kaas.
video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 2.325 mg
  • vezels 19 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2013 week 41

Chili con carne met ham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chi­li con car­ne met ham

1
1
  • 1 rode paprika
  • 1 ui

Snipper de ui en snijd de paprika in reepjes.

2
2
  • 2 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui 1 min. Voeg de paprika toe en bak 3 min. mee.

3
3
  • 100 ml kraanwater
  • 400 g tomatenblokjes
  • 46 g mix voor chili con carne

Voeg de tomatenblokjes, mix voor chili con carne en het water toe. Breng al roerend aan de kook en laat 5 min. op laag vuur koken. Schep af en toe om.

4
4
  • 100 g hamreepjes julienne
  • 150 g mais in blik
  • 330 g Hollandse bruine bonen

Voeg de bonen, mais en ham toe en verwarm nog 3 min. zachtjes. Schep af en toe om.

5
5
  • 2 el geraspte Goudse belegen kaas 48+

Verdeel over de borden en bestrooi met de kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.