Snel­le chi­li sin car­ne

Zusje van chili con carne en net zo lekker!

(13) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Zusje van chili con carne en net zo lekker! 4 personen
4 13

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de paprika’s in blokjes van 2 cm. Doe de bonen in een zeef, spoel af en laat uitlekken.
  2. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de paprika 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes en chilimix toe. Laat 8 min. zachtjes koken. Voeg de laatste 3 min. de bonen toe. Verdeel de chili over de borden. Serveer met de crème fraîche, geraspte kaas en tortillachips.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 18 g
Tags
Ook te zien in
Mini magazine DOE MAAR LEKKER DUURZAAM , Receptkaart 2019 week 29-32

Snelle chili sin carne

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le chi­li sin car­ne

1
1
  • 1 zak paprikamix
  • 360 g kidneybonen in pot
  • 360 g bruine bonen in blik

Snijd de paprika’s in blokjes van 2 cm. Doe de bonen in een zeef, spoel af en laat uitlekken.

2
2
  • 1 el milde olijfolie
  • 800 g tomatenblokjes
  • 64 g Natuurlijk Lekker mix voor chili con carne

Verhit de olie in een hapjespan. Bak de paprika 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes en chilimix toe.

3
3

Laat 8 min. zachtjes koken. Voeg de laatste 3 min. de bonen toe.

4
4
  • 125 ml crème fraîche
  • 150 g geraspte belegen 30+ kaas
  • 125 g tortillachips

Verdeel de chili over de borden. Serveer met de crème fraîche, geraspte kaas en tortillachips.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.