Chi­li sin car­ne met avo­ca­do

Vlees wordt avocado in deze nieuwe variant van de klassieke chili con carne. Sin carne dus deze keer!

(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans hoofdgerecht Vlees wordt avocado in deze nieuwe variant van de klassieke chili con carne. Sin carne dus deze keer! 4 personen
3 34

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de uien in halve ringen. Doe de bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en picadillo 3 min. Voeg de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat 5 min. op middelhoog vuur een beetje inkoken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de bonen toe en verwarm nog 3 min.
  3. Snijd ondertussen de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes. Schep de chili in de kommen. Verdeel over elke kom 1 el crème fraîche, de avocado en de kaas. Serveer met de tortillachips.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 885 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 56 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 19 g
Tags
Ook te zien in

Chili sin carne met avocado

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chi­li sin car­ne met avo­ca­do

1
1
  • 3 middelgrote uien
  • 800 g kidneybonen
  • 400 g zwarte bonen

Snijd de uien in halve ringen. Doe de bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl picadillo
  • 400 g tomatenblokjes

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en picadillo 3 min. Voeg de tomatenblokjes toe.

3
3

Breng aan de kook en laat 5 min. op middelhoog vuur een beetje inkoken.

4
4

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de bonen toe en verwarm nog 3 min.

5
5
  • 2 avocado's

Snijd ondertussen de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.

6
6

Snijd het vruchtvlees in plakjes.

7
7
  • 200 g crème fraîche
  • 100 g geraspte kaas
  • 150 g tortillachips

Schep de chili in de kommen. Verdeel over elke kom 1 el crème fraîche, de avocado en de kaas. Serveer met de tortillachips.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.