bewaar
Chili sin carne met avocado
Chili sin carne met avocado
bewaar

Chili sin carne met avocado

Vlees wordt avocado in deze nieuwe variant van de klassieke chili con carne. Sin carne dus deze keer!

20 min. bereiden
58waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

middelgrote uien

800 g

kidneybonen uit blik

400 g

zwarte bonen

2 el

traditionele olijfolie

2 tl

picadillo

400 g

tomatenblokjes

2

avocado's

200 g

crème fraîche

100 g

geraspte kaas

150 g

tortillachips

Vlees wordt avocado in deze nieuwe variant van de klassieke chili con carne. Sin carne dus deze keer!

Aan de slag

1

Snijd de uien in halve ringen. Doe de bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.

2

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en picadillo 3 min. Voeg de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat 5 min. op middelhoog vuur een beetje inkoken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de bonen toe en verwarm nog 3 min.

3

Snijd ondertussen de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes. Schep de chili in de kommen. Verdeel over elke kom 1 el crème fraîche, de avocado en de kaas. Serveer met de tortillachips.