Chili sin carne
Chili sin carne
bewaar
bewaar

Chili sin carne

Sin carne betekent 'zonder vlees'. Dus heb je trek in chili maar een keertje zonder vlees? Probeer dan eens deze versie.

30 min. bereiden
pittig
159waarderingen

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur.

2

Maak de paprika schoon en snijd in dunne halve reepjes. Maak de rode peper schoon en snijd fijn. Voeg de rode peper, het rulgehakt, paprika en ⅔ van het paprikapoeder toe aan de hapjespan en bak nog 5 min. op middelhoog vuur.

3

Doe ondertussen de kidneybonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de bonen en gepelde tomaten toe aan de pan en druk met een houten lepel de tomaten in stukjes. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15-20 min. stoven met de deksel op de pan. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en zout.

4

Meng de zuivelspread met de rest van de paprikapoeder en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de chili over de borden. Serveer met de rijst en gekruide zuivelspread.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Chili sin carne

Sin carne betekent 'zonder vlees'. Dus heb je trek in chili maar een keertje zonder vlees? Probeer dan eens deze versie.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig