Chili sin carne en kruidenrijst

Chili zonder vlees, dat is de letterlijke vertaling van chili sin carne. Deze versie is groenterijk en serveer je met rijst die door de koriander een extra aroma krijgt.

525 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden

licht pittig

14 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika’s in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de ui en knoflook 5 min. op middelhoog vuur.

  2. Voeg de paprika, het plantaardige rulgehakt, de komijn-, koriander-, en kaneelpoeder en de cayennepeper toe en bak 5 min. mee. Voeg de gepelde tomaten en het water toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur zachtjes koken.

  3. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

  4. Spoel de bonen onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Voeg toe aan de chili en verwarm nog 5 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Snijd ondertussen de koriander fijn en meng door de rijst. Serveer met de chili sin carne.

Chili sin carne en kruidenrijst

Chili zonder vlees, dat is de letterlijke vertaling van chili sin carne. Deze versie is groenterijk en serveer je met rijst die door de koriander een extra aroma krijgt.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig