bewaar
Chili con carne met muntyoghurt
Chili con carne met muntyoghurt
bewaar

Chili con carne met muntyoghurt

Een pittig en tegelijkertijd lekker fris hoofdgerecht. En wat wij ook verrassend vinden: de komijn!

30 min. bereiden
pittig
1269waarderingen

Ingrediënten

8 personen

2

uien

3 el

traditionele olijfolie

4 tenen

knoflook

600 g

rundergehakt

2

rode paprika's

2 tl

gemalen komijn

800 g

gepelde tomaten in blik

1½ kg

bruine bonen in blik

2 tl

gemalen chilipeper

15 g

verse munt

300 g

Griekse yoghurt

Een pittig en tegelijkertijd lekker fris hoofdgerecht. En wat wij ook verrassend vinden: de komijn!

Aan de slag

1

Snipper de uien. Verhit de olie in een grote braadpan en fruit de uien. Pers de helft van de tenen knoflook erboven. Voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul.

2

Snijd de paprika's in reepjes. Voeg de paprika, komijn en tomaten toe. Druk de tomaten met een pollepel stuk. Laat de bonen uitlekken en voeg ze toe. Breng op smaak met zout en chilipeper en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 20 min. stoven.

3

Snijd de munt fijn. Voeg de munt aan de yoghurt toe en pers de rest van de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en zout.

bereidingstipMaak de chili een dag eerder: makkelijk én nog lekkerder!

variatietipZonder carne. Laat voor een vegetarische chili het gehakt achterwege en schep de laatste 2 min. 2 in blokjes gesneden avocado's door de chili. Serveer met de muntyoghurt en partjes lime.