Mexi­caan­se mais­soep met li­moen­crè­me & ge­le rijst

Deze soep is zó goedgevuld dat je 'm als hoofdgerecht kunt eten.

(1) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Deze soep is zó goedgevuld dat je 'm als hoofdgerecht kunt eten. 4 personen
4 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Bestrijk de maiskolven met de helft van de olie, verhit de grillpan en gril de mais in 15 min. rondom goudbruin en gaar. Neem uit de pan. Zet 1 maiskolf rechtop op een snijplank. Snijd met een mes de korrels van boven naar beneden los van de kolf. Herhaal met de andere kolf.
  2. Verhit ondertussen de rest van de olie in een soeppan en fruit de tomatenpuree en paprikapoeder 3 min. op laag vuur. Snijd de tomaten in stukjes en voeg deze samen met de krachtbouillon en 2 potten water (per pot bouillon) toe aan de soeppan. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur koken. Doe de mais bij de soep en verwarm 5 min. op laag vuur.
  3. Maak ondertussen de limoencrème. Rasp de groene schil van de schoongeboende limoen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in partjes. Meng de crème fraîche met het limoenrasp en 2 el limoensap (bij 4 personen). Snijd de koriander grof.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.440 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 33-36

Mexicaanse maissoep met limoencrème & gele rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mexi­caan­se mais­soep met li­moen­crè­me & ge­le rijst

1
1
  • 200 g gele rijst
  • 2 maiskolven
  • 1 el arachideolie

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Bestrijk de maiskolven met de olie, verhit de grillpan en gril de mais in 15 min. rondom goudbruin en gaar.

2
2

Neem uit de pan. Zet 1 maiskolf rechtop op een snijplank. Snijd met een mes de korrels van boven naar beneden los van de kolf. Herhaal met de andere kolf.

3
3
  • 1 el arachideolie
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 tl gerookte paprikapoeder

Verhit ondertussen de rest van de olie in een soeppan en fruit de tomatenpuree en paprikapoeder 3 min. op laag vuur.

4
4
  • 5 trostomaten
  • 350 ml krachtbouillon rund

Snijd de tomaten in stukjes en voeg deze samen met de krachtbouillon en 2 potten water (per pot bouillon) toe aan de soeppan. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur koken.

5
5

Doe de mais bij de soep en verwarm 5 min. op laag vuur.

6
6
  • 1 limoen

Maak ondertussen de limoencrème. Rasp de groene schil van de schoongeboende limoen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in partjes.

7
7
  • 125 g crème fraîche
  • 15 g verse koriander

Meng de crème fraîche met het limoenrasp en 2 el limoensap (bij 4 personen). Snijd de koriander grof.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.