
Mexicaanse stoof met zwarte bonen
Kleurrijk en stevig stoofgerecht met zwarte bonen en mais.
470 kcal (voedingswaarden)
15 min. bereiden
Ingrediënten
4 personen
1 teen
knoflook
2 el
zonnebloemolie
1 el
paprikapoeder
70 g
tomatenpuree
300 g
rundergehakt
350 ml
krachtbouillon rundvlees
400 g
verse Mexicaanse roerbakgroente
800 g
zwarte bonen
300 g
mais in blik
Kleurrijk en stevig stoofgerecht met zwarte bonen en mais.
Aan de slag
1
Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook en paprikapoeder 30 sec. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee.
2
Voeg het gehakt toe en bak op hoog vuur in 3 min. rul. Voeg de bouillon en Mexicaanse roerbakmix toe. Laat 4 min. koken op middelhoog vuur. Laat ondertussen de zwarte bonen en de mais uitlekken en spoel de bonen af. Voeg met de mais toe aan de bouillon en verwarm nog 2 min.
combinatietipLekker met koriander, rijst en zure room