bewaar
Mexicaanse stoof met zwarte bonen
Mexicaanse stoof met zwarte bonen
bewaar

Mexicaanse stoof met zwarte bonen

Kleurrijk en stevig stoofgerecht met zwarte bonen en mais.

15 min. bereiden
206waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 teen

knoflook

2 el

zonnebloemolie

1 el

paprikapoeder

70 g

tomatenpuree

300 g

rundergehakt

350 ml

krachtbouillon rundvlees

400 g

verse Mexicaanse roerbakgroente

800 g

zwarte bonen

300 g

mais in blik

Kleurrijk en stevig stoofgerecht met zwarte bonen en mais.

Aan de slag

1

Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook en paprikapoeder 30 sec. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee.

2

Voeg het gehakt toe en bak op hoog vuur in 3 min. rul. Voeg de bouillon en Mexicaanse roerbakmix toe. Laat 4 min. koken op middelhoog vuur. Laat ondertussen de zwarte bonen en de mais uitlekken en spoel de bonen af. Voeg met de mais toe aan de bouillon en verwarm nog 2 min.

tip

combinatietipLekker met koriander, rijst en zure room