bewaar
Mexicaanse traybake met witvis & zwarte bonen
Mexicaanse traybake met witvis & zwarte bonen
bewaar

Mexicaanse traybake met witvis & zwarte bonen

Het grote voordeel van traybake: de oven doet het meeste werk. Jij hoeft alleen maar te wachten.

10 min. bereiden
20 min. oventijd
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

tomaten

800 g

zwarte bonen in blik

600 g

ovengroente courgette, rode paprika en peen

2 tl

gerookte paprikapoeder

2 tl

gemalen komijn

3 el

milde olijfolie

1

limoen

525 g

verse pangasiusfilet

15 g

verse koriander

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Het grote voordeel van traybake: de oven doet het meeste werk. Jij hoeft alleen maar te wachten.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tomaten in parten. Doe de zwarte bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.

2

Meng de tomaten met de bonen, ovengroente, het gerookte-paprikapoeder, de komijn en de olie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

3

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil, halveer de vrucht en pers uit. Halveer de vis in de lengte en schep om met 1 tl limoenrasp, 1 el limoensap (per 4 personen), peper en eventueel zout. Verdeel over de groente. Rooster in ca. 20 min. gaar in het midden van de oven.

4

Snijd de koriander grof en bestrooi voor het serveren over de traybake.