Mexi­caan­se tray­ba­ke met wit­vis & zwar­te bo­nen

Het grote voordeel van traybake: de oven doet het meeste werk. Jij hoeft alleen maar te wachten.

(15) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Het grote voordeel van traybake: de oven doet het meeste werk. Jij hoeft alleen maar te wachten. 4 personen
4 15

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tomaten in parten. Doe de zwarte bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.
  2. Meng de tomaten met de bonen, ovengroente, het gerookte-paprikapoeder, de komijn en de olie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil, halveer de vrucht en pers uit. Halveer de vis in de lengte en schep om met 1 tl limoenrasp, 1 el limoensap (per 4 personen), peper en eventueel zout. Verdeel over de groente. Rooster in ca. 20 min. gaar in het midden van de oven.
  4. Snijd de koriander grof en bestrooi voor het serveren over de traybake.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 31 g
    waarvan suikers 8 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2020 nr. 05 - Zomer in zicht , Allerhande Box Week 9 2020 , Allerhande Box Week 44 2019

Mexicaanse traybake met witvis & zwarte bonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mexi­caan­se tray­ba­ke met wit­vis & zwar­te bo­nen

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 4 tomaten
  • 800 g zwarte bonen in blik

Snijd de tomaten in parten. Doe de zwarte bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.

3
3
  • 600 g ovengroente courgette, rode paprika en peen
  • 2 tl gerookte paprikapoeder
  • 2 tl gemalen komijn
  • 3 el milde olijfolie

Meng de tomaten met de bonen, ovengroente, het gerookte-paprikapoeder, de komijn en de olie en breng op smaak met peper en zout.

4
4

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

5
5
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil, halveer de vrucht en pers uit.

6
6
  • 525 g verse pangasiusfilets

Halveer de vis in de lengte en schep om met 1 tl limoenrasp, 1 el limoensap (per 4 personen), peper en eventueel zout. Verdeel over de groente.

7
7

Rooster in ca. 20 min. gaar in het midden van de oven.

8
8
  • 15 g verse koriander

Snijd de koriander grof en bestrooi voor het serveren over de traybake.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.