Pittige kip met Mexicaanse rijst
Overgewaaid uit Amerika, deze pittige saus die overal door, in en op kan.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g scharrelkipdijfilet (AH puur&eerlijk )
- 400 g zwarte bonen
- 2 el RedHot original pepersaus
- 1 el Ketoembar gemalen koriander
- 1 tl milde paprikapoeder
- 4 el koolzaadolie
- 4 maiskolven
- 2 tenen knoflook
- 400 g roerbakrijst
- 750 ml kraanwater
- 15 g verse koriander
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de kipdijfilets. Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet en spoel onder koud water. Meng de saus, ½ el gemalen koriander, de paprikapoeder en 2 el olie in een kom. Schep de kipdijfilet erdoor en laat 15 min. afgedekt staan.
- Maak de maiskolven schoon. Laat ze ondertussen 15 min. weken in een ruime schaal met heet water. Laat uitlekken en verpak elke maïskolf in aluminiumfolie.
- Leg de kip en mais op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in het midden van de oven. Keer de kip halverwege.
- Verhit halverwege de oventijd de rest van de olie in een hapjespan. Snijd de knoflook fijn en fruit deze met de rest van de gemalen koriander 1 min. Voeg de rijst toe en schep om. Voeg het water toe, breng aan de kook en laat onder af en toe roeren in 5 min. het water opnemen. Snijd de koriander grof en schep deze met de bonen erdoor. Breng op smaak met RedHot saus en eventueel zout.
- Neem de kip en mais uit de oven en serveer met de rijst.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 765 kcal
- eiwit 31 g
- koolhydraten 10 g
-
vet 21 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 235 mg
- vezels 12 g
Pittigheid
Ook te zien in
Pittige kip met Mexicaanse rijst
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pittige kip met Mexicaanse rijst
- 300 g scharrelkipdijfilet
- 400 g zwarte bonen
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de kipdijfilets. Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet en spoel onder koud water.
- 2 el RedHot original pepersaus
- ½ el Ketoembar gemalen koriander
- 1 tl milde paprikapoeder
- 2 el koolzaadolie
Meng de saus, gemalen koriander, paprikapoeder en olie in een kom. Schep de kipdijfilet erdoor en laat 15 min. afgedekt staan.
- 4 maiskolven
Maak de maiskolven schoon. Laat ze ondertussen 15 min. weken in een ruime schaal met heet water. Laat uitlekken en verpak elke maiskolf in aluminiumfolie.
Leg de kip en mais op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in het midden van de oven. Keer de kip halverwege.
- 2 el koolzaadolie
- 2 tenen knoflook
- ½ el Ketoembar gemalen koriander
- 400 g roerbakrijst
- 750 ml kraanwater
Voeg de rijst toe en schep om. Voeg het water toe, breng aan de kook en laat onder af en toe roeren in 5 min. het water opnemen.
- 15 g verse koriander
Snijd de koriander grof en schep samen met de bonen door de rijst. Breng op smaak met RedHot saus en eventueel zout.
Neem de kip en mais uit de oven en serveer met de rijst.