bewaar
Gebraden kippendij met peen, kikkererwten en koriander
Gebraden kippendij met peen, kikkererwten en koriander
bewaar

Gebraden kippendij met peen, kikkererwten en koriander

Kiplekker, deze malse gebraden kippendijen. En je hebt er maar 5 ingrediënten voor nodig.

30 min. bereiden
67waarderingen

Ingrediënten

4 personen

700 g

kikkererwten in pot

750 g

winterpenen

385 g

scharrelkipdijfilets

70 g

Fairtrade Original Marokkaanse chermoula kruidenpasta

4 el

milde olijfolie

150 ml

kraanwater

15 g

verse koriander

Aan de slag

1

Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel goed af onder koud stromend water en laat uitlekken. Schil ondertussen de winterpeen en snijd de peen in plakjes van ca. een ½ cm. Wrijf de kipdijfilet in met de helft van de kruidenpasta. Verhit de olie in een grote (braad)pan. Braad de kip op middelhoog vuur in 5 min. rondom goudbruin. Voeg de winterpeen toe en bak 5 min. mee.

2

Voeg de kikkererwten, het water en de rest van de kruidenpasta toe en eventueel zout naar smaak. Stoof 10 min. met de deksel op de pan tot de kip en wortel gaar zijn. De kikkererwten mogen een beetje uit elkaar vallen. Roer halverwege door. Snijd de koriander fijn. Meng de steeltjes door de stoof en verdeel de blaadjes erover.

Gebraden kippendij met peen, kikkererwten en koriander

Instructievideo - 00:22 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gebraden kippendij met peen, kikkererwten en koriander

Kiplekker, deze malse gebraden kippendijen. En je hebt er maar 5 ingrediënten voor nodig.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig