bewaar
Gebraden kippendij met peen, kikkererwten en koriander
Gebraden kippendij met peen, kikkererwten en koriander
bewaar

Gebraden kippendij met peen, kikkererwten en koriander

Kiplekker, deze malse gebraden kippendijen. En je hebt er maar 5 ingrediënten voor nodig.

30 min. bereiden
51waarderingen

Ingrediënten

4 personen

700 g

kikkererwten in pot

750 g

winterpeen

385 g

scharrelkipdijfilet

70 g

Fairtrade Original Marokkaanse chermoula kruidenpasta

4 el

milde olijfolie

150 ml

kraanwater

15 g

verse koriander

Kiplekker, deze malse gebraden kippendijen. En je hebt er maar 5 ingrediënten voor nodig.

Aan de slag

1

Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel goed af onder koud stromend water en laat uitlekken. Schil ondertussen de winterpeen en snijd de peen in plakjes van ca. een ½ cm. Wrijf de kipdijfilet in met de helft van de kruidenpasta. Verhit de olie in een grote (braad)pan. Braad de kip op middelhoog vuur in 5 min. rondom goudbruin. Voeg de winterpeen toe en bak 5 min. mee.

2

Voeg de kikkererwten, het water en de rest van de kruidenpasta toe en eventueel zout naar smaak. Stoof 10 min. met de deksel op de pan tot de kip en wortel gaar zijn. De kikkererwten mogen een beetje uit elkaar vallen. Roer halverwege door. Snijd de koriander fijn. Meng de steeltjes door de stoof en verdeel de blaadjes erover.

Gebraden kippendij met peen, kikkererwten en koriander

Instructievideo - 00:22 min.