Couscoussalade met kikkererwten, paprika & rozijnen

Zeg je couscous, dan zeg je kikkererwten. Een gouden combi.

525 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Doe de couscous in een kom. Schenk er het kokende water over en voeg de kruidenpasta en ¼ van de olie toe. Roer door, dek af en laat 10 min. staan.

  2. Schil en rasp ondertussen de winterpeen. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. een ½ cm. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes en de peterselie fijn. Spoel de kikkererwten in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken.

  3. Roer de couscous los met een vork en schep om met de rest van de olie, winterpeen, paprika, salade-ui, peterselie, kikkererwten en rozijnen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de citroen in plakjes en serveer erbij.

  • combinatietipLekker met gezouten grofgehakte amandelen.

Couscoussalade met kikkererwten, paprika & rozijnen

Zeg je couscous, dan zeg je kikkererwten. Een gouden combi.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig