Mexi­caan­se to­sta­da's met ge­bak­ken vis & avo­ca­do

Tostada is het Spaanse woord voor geroosterd. Vanavond rooster en vul je ze op z'n Mexicaans.

(6) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Tostada is het Spaanse woord voor geroosterd. Vanavond rooster en vul je ze op z'n Mexicaans. 4 personen
5 6

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • 2 bakplaten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Leg de wraps op 2 met bakpapier beklede bakplaten en bestrijk met 1/3 van de olie. Bak in ca. 8 min. krokant.
  3. Was ondertussen de tomaten en komkommer en snijd in blokjes van 1 cm. Meng de blokjes met de salsa. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Plet het vruchtvlees met een vork en breng royaal op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Meng de picadillo en bloem in een diep bord. Snijd de vis in stukken van 4 cm en wentel door het picadillo-bloemmengsel. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vis in 3-4 min. goudbruin en gaar.
  5. Verdeel de wraps over de borden. Besmeer met de avocado en verdeel achtereenvolgens de rodekool, tomaten-komkommersalsa en vis erover.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 44 2017

Mexicaanse tostada's met gebakken vis & avocado

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mexi­caan­se to­sta­da's met ge­bak­ken vis & avo­ca­do

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 8 tortillawraps
  • 1 el (arachide)olie

Leg de wraps op 2 met bakpapier beklede bakplaten en bestrijk met de olie. Bak in ca. 8 min. krokant.

3
3
  • 2 tomaten
  • 1 komkommer
  • 2 tl red Mexican salsa

Was ondertussen de tomaten en komkommer en snijd in blokjes van 1 cm. Meng de blokjes met de salsa.

4
4
  • 2 eetrijpe avocado's

Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.

5
5

Plet het vruchtvlees met een vork en breng royaal op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 3½ tl picadillo
  • 1 el tarwebloem
  • 525 g verse pangasiusfilets

Meng de picadillo en bloem in een diep bord. Snijd de vis in stukken van 4 cm en wentel door het picadillo- bloemmengsel.

7
7
  • 2 el (arachide)olie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de vis in 3-4 min. goudbruin en gaar.

8
8
  • 300 g gesneden rodekool

Verdeel de wraps over de borden. Besmeer met de avocado en verdeel achtereenvolgens de rodekool, tomaten-komkommersalsa en vis erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.