Mexicaanse tostada's met gebakken vis & avocado
Tostada is het Spaanse woord voor geroosterd. Vanavond rooster en vul je ze op z'n Mexicaans.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 8 tortillawraps
- 3 el (arachide)olie
- 2 tomaten
- 1 komkommer
- 2 tl red Mexican salsa
- 2 eetrijpe avocado's
- 3½ tl picadillo
- 1 el tarwebloem
- 525 g verse pangasiusfilets
- 300 g gesneden rodekool
Keukenspullen
- bakpapier
- 2 bakplaten
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Leg de wraps op 2 met bakpapier beklede bakplaten en bestrijk met 1/3 van de olie. Bak in ca. 8 min. krokant.
- Was ondertussen de tomaten en komkommer en snijd in blokjes van 1 cm. Meng de blokjes met de salsa. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Plet het vruchtvlees met een vork en breng royaal op smaak met peper en eventueel zout.
- Meng de picadillo en bloem in een diep bord. Snijd de vis in stukken van 4 cm en wentel door het picadillo-bloemmengsel. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vis in 3-4 min. goudbruin en gaar.
- Verdeel de wraps over de borden. Besmeer met de avocado en verdeel achtereenvolgens de rodekool, tomaten-komkommersalsa en vis erover.
Tip:
Dit is een Allerhande Box gerecht.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 645 kcal
- eiwit 30 g
- koolhydraten 52 g
-
vet 33 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 400 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Mexicaanse tostada's met gebakken vis & avocado
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Mexicaanse tostada's met gebakken vis & avocado
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 8 tortillawraps
- 1 el (arachide)olie
Leg de wraps op 2 met bakpapier beklede bakplaten en bestrijk met de olie. Bak in ca. 8 min. krokant.
- 2 tomaten
- 1 komkommer
- 2 tl red Mexican salsa
Was ondertussen de tomaten en komkommer en snijd in blokjes van 1 cm. Meng de blokjes met de salsa.
- 2 eetrijpe avocado's
Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
Plet het vruchtvlees met een vork en breng royaal op smaak met peper en eventueel zout.
- 3½ tl picadillo
- 1 el tarwebloem
- 525 g verse pangasiusfilets
Meng de picadillo en bloem in een diep bord. Snijd de vis in stukken van 4 cm en wentel door het picadillo- bloemmengsel.
- 2 el (arachide)olie
Verhit de olie in een koekenpan en bak de vis in 3-4 min. goudbruin en gaar.
- 300 g gesneden rodekool
Verdeel de wraps over de borden. Besmeer met de avocado en verdeel achtereenvolgens de rodekool, tomaten-komkommersalsa en vis erover.