bewaar
Mexicaanse bowl met gegrilde kip, ananas & courgettetortilla
Mexicaanse bowl met gegrilde kip, ananas & courgettetortilla
bewaar

Mexicaanse bowl met gegrilde kip, ananas & courgettetortilla

We love bowls! Buddha bowls, poke bowls en nu deze Mexicaanse variant.

10 min. bereiden
15 min. oventijd
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

courgettes

60 g

cheddar

2

middelgrote eieren

50 g

panko

2 el

milde olijfolie

4 g

gerookte paprikapoeder

300 g

kipfilet

1

limoen

800 g

zwarte bonen in blik

15 g

verse koriander

425 g

ananasschijven op sap

200 g

gesneden ijsbergsla

125 g

sour cream

Dit heb je nodig

  • vergiet

  • grove rasp

  • bakplaten

  • bakpapier

  • grillpan

We love bowls! Buddha bowls, poke bowls en nu deze Mexicaanse variant.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de courgettes, laat uitlekken in een vergiet en duw het overtollige vocht eruit met een lepel. Rasp de cheddar. Meng de courgette met de cheddar, de eieren en de panko. Maak van het mengsel 8 bolletjes (per 4 personen) op 2 met bakpapier beklede bakplaten en druk zo plat mogelijk met een spatel. Bak in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Verwissel halverwege de bakplaten.

2

Meng de olie me ¾ van de paprikapoeder en smeer de kip ermee in. Verhit een grillpan en gril de kip in ca. 8 min. gaar.

3

Pers de limoen uit. Giet de zwarte bonen af en spoel onder koud stromend water. Meng het limoensap door de bonen en breng op smaak met peper. Snijd de koriander fijn. Giet de ananas af en snijd in blokjes van 1 cm. Meng de koriander door de ananas.

4

Snijd de gegrilde kip in reepjes. Vouw de tortilla’s doormidden en verdeel samen met de kip, bonen, ananas, ijsbergsla en zure room in aparte elementen over borden. Bestrooi met de rest van de paprikapoeder.