Mexi­caan­se bowl met ge­gril­de kip, ana­nas & cour­get­te­tor­til­la

We love bowls! Buddha bowls, poke bowls en nu deze Mexicaanse variant.

(4) waardeer
mexicaans hoofdgerecht We love bowls! Buddha bowls, poke bowls en nu deze Mexicaanse variant. 4 personen
5 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vergiet
  • grove rasp
  • 2 bakplaten
  • bakpapier
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de courgettes, laat uitlekken in een vergiet en duw het overtollige vocht eruit met een lepel. Rasp de cheddar. Meng de courgette met de cheddar, de eieren en de panko. Maak van het mengsel 8 bolletjes (per 4 personen) op 2 met bakpapier beklede bakplaten en druk zo plat mogelijk met een spatel. Bak in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Verwissel halverwege de bakplaten.
  2. Meng de olie me ¾ van de paprikapoeder en smeer de kip ermee in. Verhit een grillpan en gril de kip in ca. 8 min. gaar.
  3. Pers de limoen uit. Giet de zwarte bonen af en spoel onder koud stromend water. Meng het limoensap door de bonen en breng op smaak met peper. Snijd de koriander fijn. Giet de ananas af en snijd in blokjes van 1 cm. Meng de koriander door de ananas.
  4. Snijd de gegrilde kip in reepjes. Vouw de tortilla’s doormidden en verdeel samen met de kip, bonen, ananas, ijsbergsla en zure room in aparte elementen over borden. Bestrooi met de rest van de paprikapoeder.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 22 2019 , Receptkaart 2019 week 29-32

Mexicaanse bowl met gegrilde kip, ananas & courgettetortilla

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mexi­caan­se bowl met ge­gril­de kip, ana­nas & cour­get­te­tor­til­la

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 2 courgettes

Rasp de courgettes, laat uitlekken in een vergiet en duw het overtollige vocht eruit met een lepel.

3
3
  • 60 g cheddar
  • 2 middelgrote eieren
  • 50 g panko

Rasp de cheddar. Meng de courgette met de cheddar, de eieren en de panko.

4
4

Maak van het mengsel 8 bolletjes (per 4 personen) op 2 met bakpapier beklede bakplaten en druk zo plat mogelijk met een spatel.

5
5

Bak in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Verwissel halverwege de bakplaten.

6
6
  • 2 el milde olijfolie
  • 3 g gerookte paprikapoeder
  • 300 g kipfilets

Meng de olie me de paprikapoeder en smeer de kip ermee in.

7
7

Verhit een grillpan en gril de kip in ca. 8 min. gaar.

8
8
  • 1 limoen
  • 800 g zwarte bonen in blik

Pers de limoen uit. Giet de zwarte bonen af en spoel onder koud stromend water. Meng het limoensap door de bonen en breng op smaak met peper.

9
9
  • 15 g verse koriander
  • 425 g ananasschijven op sap

Snijd de koriander fijn. Giet de ananas af en snijd in blokjes van 1 cm. Meng de koriander door de ananas.

10
10

Snijd de gegrilde kip in reepjes.

11
11
  • 200 g gesneden ijsbergsla
  • 125 g sour cream

Vouw de tortilla’s doormidden en verdeel samen met de kip, bonen, ananas, ijsbergsla en sour cream in aparte elementen over borden.

12
12
  • 1 g gerookte paprikapoeder

Bestrooi met de rest van de paprikapoeder.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.