bewaar
Tortilla kip-ananas
Tortilla kip-ananas
bewaar

Tortilla kip-ananas

Door de ananas en hawaiisaus is-ie lekker zoet, deze tortilla. Een echte kinderfavoriet dus.

30 min. bereiden
253waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

paprikamix

4 el

traditionele olijfolie

380 g

kipfilet

2 tl

paprikapoeder

820 g

ananasschijven op sap

8

meergranen tortillawraps

8 el

Hawaii saus

1

krop ijsbergsla

Dit heb je nodig

  • grillpan

  • tapasprikkers

Door de ananas en hawaiisaus is-ie lekker zoet, deze tortilla. Een echte kinderfavoriet dus.

Aan de slag

1

Snijd paprika in reepjes. Verhit de helft van olie en roerbak de paprika 5 min. Snijd de kip in plakken en bestrijk met de rest van de olie en bestrooi met het paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout.

2

Verhit de grillpan en gril de kip 4 min. Keer halverwege. Laat de ananasschijven uitlekken. Halveer de ananasschijven en gril deze 2 min. in de grillpan. Keer halverwege.

3

Verwarm de wraps elk 20 sec. in de magnetron op vol vermogen (700 watt). Bestrijk de wraps elk met 1 el saus. Snijd de sla in reepjes. Verdeel de sla, paprika, kip en ananas erover.

4

Vouw de onderkant van de tortilla's naar binnen en rol ze op zodat de bovenkant openblijft. Zet vast met een tapasprikker. Leg ze op een schaal en serveer met kleurige servetten.

tip

variatietipMaak van de rest van de ijsbergsla een slastamppot met shoarmavlees (zie recept elders op ah.nl/recepten).

Vlees grillen

Instructievideo - 00:39 min.