bewaar
Kokosrijst met kip en paprika
Kokosrijst met kip en paprika
bewaar

Kokosrijst met kip en paprika

Dit romige Thaise rijstgerecht met zoete ananas lusten kinderen ook.

30 min. bereiden
159waarderingen

Ingrediënten

4 personen

432 g

ananasschijven op sap

400 ml

kokosmelk

250 g

basmatirijst

2 el

traditionele olijfolie

360 g

Thaise kipfiletblokjes met citroengras

2

uien

1 zak

paprikamix

Dit romige Thaise rijstgerecht met zoete ananas lusten kinderen ook.

Aan de slag

1

Schenk het sap uit het blik ananas in een maatbeker en vul het met de kokosmelk en eventueel nog wat water aan tot 600 ml. Breng aan de kook in een grote pan en voeg de rijst toe. Kook op laag vuur met de deksel op de pan 10 min. Kook op laag vuur met de deksel op de pan 10 min. Roer regelmatig. Draai het vuur uit en laat de rijst 15 min. staan.

2

Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de kip op hoog vuur goudbruin. Snijd intussen de ui in partjes en de paprika in reepjes. Zet het vuur laag, voeg de ui en de paprika toe en roerbak 5 min. tot de kip en de groenten gaar zijn.

3

Snijd de ananas in stukjes. Voeg de ananas toe aan de kip, ui en paprika en warm nog 1 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de kokosrijst.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.