Mexi­caan­se tor­til­la's van de bbq

We gebruiken de barbecue eigenlijk veel te weinig. Je kunt er bijvoorbeeld ook deze heerlijke tortilla's op bereiden.

(1) waardeer
bijgerecht We gebruiken de barbecue eigenlijk veel te weinig. Je kunt er bijvoorbeeld ook deze heerlijke tortilla's op bereiden. 4 personen
1 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Pers de limoenen uit en meng het sap met de honing. Doe de gesneden rodekool in een schaaltje en meng de limoen-honingdressing erdoor. Laat staan tot gebruik.
  2. Doe de zwarte bonen en mais in een zeef, spoel af en doe in een steelpan samen met de barbecuesaus. Verwarm 5 min. op laag vuur.
  3. Halveer de avocado en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakjes.
  4. Gril de tortilla’s 1 min. op de barbecue, keer halverwege. Leg ze op een schaal en verdeel de warme bonen, rodekoolsalade en avocado erover.

serveertip:

Lekker met koriander.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in

Mexicaanse tortilla's van de bbq

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mexi­caan­se tor­til­la's van de bbq

1
1
  • 2 limoenen
  • 1 el honing

Steek de barbecue aan. Pers de limoenen uit en meng het sap met de honing.

2
2
  • 300 g gesneden rodekool

Doe de gesneden rodekool in een schaaltje en meng de limoen-honingdressing erdoor. Laat staan tot gebruik.

3
3
  • 400 g zwarte bonen in blik
  • 150 g maiskorrels in blik
  • 75 ml Guru original BBQ sauce

Doe de zwarte bonen en mais in een zeef, spoel af en doe in een steelpan samen met de barbecuesaus. Verwarm 5 min. op laag vuur.

4
4
  • 1 eetrijpe avocado

Halveer de avocado en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakjes.

5
5
  • 8 gordita's

Gril de tortilla’s 1 min. op de barbecue, keer halverwege.

6
6

Leg ze op een schaal en verdeel de warme bonen, rodekoolsalade en avocado erover.

serveertip:

Lekker met koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.