Stic­ky cau­lif­lo­wer (ge­gril­de bloem­kool­roos­jes) van Jor­d Al­t­hui­zen

Bloemkool grillen op de barbecue, een vegan BBQ-recept van Jord Althuizen.

(1) waardeer
bijgerecht Bloemkool grillen op de barbecue, een vegan BBQ-recept van Jord Althuizen. 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid een barbecue met grillrooster voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200 °C is bereikt. Heb je een Kamado, dan kun je de temperatuur aflezen op het venster. Heb je die niet, bedek dan ⅔ van het rooster waarop de kooltjes liggen met gloeiende kolen briketten en de deksel op de BBQ.
  2. Snijd de bloemkool in roosjes van 4 cm en meng ze met de olie. Bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster ondertussen de pinda’s 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Schep uit de pan en hak fijn. Snijd de lente-uien in dunne ringetjes. Verwijder het steeltje van de rode peper, rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen en snijd het vruchtvlees in ringetjes. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil.
  3. Meng in een kom de BBQ-saus met de soja- en srirachasaus. Rooster de bloemkoolroosjes kort op de grill tot ze een goed geblakerde grillstreep hebben, maar nog wel wat crunch. Keer regelmatig.
  4. Bestrijk ze, terwijl ze nog op de barbecue liggen, met de saus en rooster ze nog 1 min. tot de saus, lekker sticky is geworden. Doe de bloemkool in een kom en bestrooi met pinda’s, lente-ui, rode peper en limoenrasp.

bereidingstip:

Een gietijzeren rooster draagt de warmte beter over dan een rvs-rooster. Zo gaart de bloemkool gelijkmatiger.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Sticky cauliflower (gegrilde bloemkoolroosjes) van Jord Althuizen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stic­ky cau­lif­lo­wer (ge­gril­de bloem­kool­roos­jes) van Jor­d Al­t­hui­zen

1
1

Bereid een barbecue met grillrooster voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200 °C is bereikt.

2
2

Heb je een Kamado, dan kun je de temperatuur aflezen op het venster.

3
3

Heb je die niet, bedek dan ⅔ van het rooster waarop de kooltjes liggen met gloeiende kolen briketten en de deksel op de BBQ.

4
4
  • 1 bloemkool
  • 2 el zonnebloemolie

Snijd de bloemkool in roosjes van 4 cm en meng ze met de olie. Bestrooi met peper en eventueel zout.

5
5
  • 50 ongezouten pinda's

Rooster ondertussen de pinda’s 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Schep uit de pan en hak fijn.

6
6
  • 4 lente-uitjes

Snijd de lente-uien in dunne ringetjes.

7
7
  • 1 rode peper

Verwijder het steeltje van de rode peper, rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen en snijd het vruchtvlees in ringetjes.

8
8
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon en rasp de groene schil.

9
9
  • 150 ml Guru original BBQ sauce
  • 2 el sojasaus
  • 1 el srirachasaus

Meng in een kom de BBQ-saus met de soja- en srirachasaus.

10
10

Rooster de bloemkoolroosjes kort op de grill tot ze een goed geblakerde grillstreep hebben, maar nog wel wat crunch. Keer regelmatig.

11
11

Bestrijk ze, terwijl ze nog op de barbecue liggen, met de saus en rooster ze nog 1 min. tot de saus, lekker sticky is geworden.

12
12

Doe de bloemkool in een kom en bestrooi met pinda’s, lente-ui, rode peper en limoenrasp.

bereidingstip:

Een gietijzeren rooster draagt de warmte beter over dan een rvs-rooster. Zo gaart de bloemkool gelijkmatiger.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.