Maiskolven van de BBQ met mangosalsa
De zachte smaak van mais kan na het grillen echt wel wat extra's gebruiken. Een lekkere saus, bijvoorbeeld.
Ingrediënten
4 personen
4
maiskolven
90 ml
Sweet Baby Ray's honey barbecuesaus
1
eetrijpe mango
½
rode ui
3
tomaten
1
rode peper
5 g
verse koriander
1
limoen
200 g
nacho chips naturel
Dit heb je nodig
barbecue
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Kook de maiskolven 4 min. en giet af. Gril ze 5 min. op de barbecue. Keer regelmatig. Bestrijk de maiskolven met bijna alle mango-cinnamonsaus, maar houdt een eetlepel achter. Verpak de maiskolven in aluminiumfolie. Leg ze nog 10 min. op de barbecue.
Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit. Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe in een kom. Snipper de rode ui. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de koriander fijn. Voeg de ui, tomaat, peper en koriander toe aan de mango. Pers de limoen uit boven de salsa en voeg de rest van de mango-cinnamonsaus toe. Meng door elkaar.
Haal de maiskolven uit de folie en leg op een schaal, serveer de nachochips en mangosalsa er in aparte bakjes bij.
Maiskolven van de BBQ met mangosalsa
De zachte smaak van mais kan na het grillen echt wel wat extra's gebruiken. Een lekkere saus, bijvoorbeeld.

bijgerecht
null personen
460 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Kook de maiskolven 4 min. en giet af. Gril ze 5 min. op de barbecue. Keer regelmatig. Bestrijk de maiskolven met bijna alle mango-cinnamonsaus, maar houdt een eetlepel achter. Verpak de maiskolven in aluminiumfolie. Leg ze nog 10 min. op de barbecue.
Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit. Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe in een kom. Snipper de rode ui. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de koriander fijn. Voeg de ui, tomaat, peper en koriander toe aan de mango. Pers de limoen uit boven de salsa en voeg de rest van de mango-cinnamonsaus toe. Meng door elkaar.
Haal de maiskolven uit de folie en leg op een schaal, serveer de nachochips en mangosalsa er in aparte bakjes bij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)4 maiskolven
90 ml Sweet Baby Ray's honey barbecuesaus
1 eetrijpe mango
½ rode ui
3 tomaten
1 rode peper
5 g verse koriander
1 limoen
200 g nacho chips naturel
Dit heb je nodig
barbecue