bewaar
Maiskolven van de BBQ met mangosalsa
Maiskolven van de BBQ met mangosalsa
bewaar

Maiskolven van de BBQ met mangosalsa

De zachte smaak van mais kan na het grillen echt wel wat extra's gebruiken. Een lekkere saus, bijvoorbeeld.

25 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

maiskolven

90 ml

Sweet Baby Ray's honey barbecuesaus

1

eetrijpe mango

½

rode ui

3

tomaten

1

rode peper

5 g

verse koriander

1

limoen

200 g

nacho chips naturel

Dit heb je nodig

  • barbecue

De zachte smaak van mais kan na het grillen echt wel wat extra's gebruiken. Een lekkere saus, bijvoorbeeld.

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan. Kook de maiskolven 4 min. en giet af. Gril ze 5 min. op de barbecue. Keer regelmatig. Bestrijk de maiskolven met bijna alle mango-cinnamonsaus, maar houdt een eetlepel achter. Verpak de maiskolven in aluminiumfolie. Leg ze nog 10 min. op de barbecue.

2

Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit. Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe in een kom. Snipper de rode ui. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de koriander fijn. Voeg de ui, tomaat, peper en koriander toe aan de mango. Pers de limoen uit boven de salsa en voeg de rest van de mango-cinnamonsaus toe. Meng door elkaar.

3

Haal de maiskolven uit de folie en leg op een schaal, serveer de nachochips en mangosalsa er in aparte bakjes bij.