Maiskol­ven van de bbq met man­gosal­sa

De zachte smaak van mais kan na het grillen echt wel wat extra's gebruiken. Een lekkere saus, bijvoorbeeld.

(0) waardeer
bijgerecht De zachte smaak van mais kan na het grillen echt wel wat extra's gebruiken. Een lekkere saus, bijvoorbeeld. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Kook de maiskolven 4 min. en giet af. Gril ze 5 min. op de barbecue. Keer regelmatig. Bestrijk de maiskolven met bijna alle mango-cinnamonsaus, maar houdt een eetlepel achter. Verpak de maiskolven in aluminiumfolie. Leg ze nog 10 min. op de barbecue.
  2. Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit. Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe in een kom. Snipper de rode ui. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de koriander fijn. Voeg de ui, tomaat, peper en koriander toe aan de mango. Pers de limoen uit boven de salsa en voeg de rest van de mango-cinnamonsaus toe. Meng door elkaar.
  3. Haal de maiskolven uit de folie en leg op een schaal, serveer de nachochips en mangosalsa er in aparte bakjes bij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Maiskolven van de bbq met mangosalsa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Maiskol­ven van de bbq met man­gosal­sa

1
1
  • 4 maiskolven

Steek de barbecue aan. Kook de maiskolven 4 min. en giet af. Gril ze 5 min. op de barbecue. Keer regelmatig.

2
2
  • 75 ml Guru mango cinnamon BBQ sauce

Bestrijk de maiskolven met de mango-cinnamonsaus en verpak ze in aluminiumfolie. Leg ze nog 10 min. op de barbecue.

3
3
  • 1 eetrijpe mango

Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit. Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe in een kom.

4
4
  • ½ rode ui
  • 3 tomaten

Snipper de rode ui. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.

5
5
  • 1 rode peper
  • 5 g verse koriander

Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de koriander fijn.

6
6
  • 1 limoen
  • 15 ml Guru mango cinnamon BBQ sauce

Voeg de ui, tomaat, peper en koriander toe aan de mango. Pers de limoen uit boven de salsa en voeg de rest van de mango-cinnamonsaus toe.

7
7

Meng door elkaar.

8
8
  • 200 g nacho chips naturel

Haal de maiskolven uit de folie en leg op een schaal, serveer de nachochips en mangosalsa er in aparte bakjes bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.