Ve­ga poké­bowl met ge­ma­ri­neer­de man­go

Poké maar net even anders: met quinoa in plaats van rijst.

(1) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Poké maar net even anders: met quinoa in plaats van rijst. 2 personen
4 1

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de rode ui in flinterdunne ringen en breng samen met het water en de rijstazijn in een steelpan aan de kook. Zet het vuur uit en laat staan tot gebruik.
  2. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Schil de mango, snijd het vruchtvlees langs de pit af en snijd in blokjes. Meng met 1 el limoensap, de sojasaus en sesamolie. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd het vruchtvlees in plakjes laat de plakjes aan elkaar zitten. Meng het limoenrasp door de sojabonen.
  3. Laat de rode ui uitlekken. Verdeel de quinoa, bietjes, uien, sojabonen en de avocado naast elkaar. Roer de vegan mayonaise los met een paar druppels water. Besprenkel samen met de sriracha over de borden.

serveertip:

Lekker en mooi met zwart sesamzaad.

Advertentie

Tags
Pittigheid
Ook te zien in
september 2019

Vega pokébowl met gemarineerde mango

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ga poké­bowl met ge­ma­ri­neer­de man­go

1
1
  • 150 g driekleurenquinoa

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 1 grote rode ui
  • 50 ml water
  • 50 ml rijstazijn

Snijd ondertussen de rode ui in flinterdunne ringen en breng samen met het water en de rijstazijn in een steelpan aan de kook.

3
3

Zet het vuur uit en laat staan tot gebruik.

4
4
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.

5
5
  • 1 mango
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl sesamolie

Schil de mango, snijd het vruchtvlees langs de pit af en snijd in blokjes. Meng met 1 el limoensap, de sojasaus en sesamolie.

6
6
  • 1 avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden.

7
7

Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd het vruchtvlees in plakjes laat de plakjes aan elkaar zitten.

8
8
  • 100 g koelverse sojabonen

Meng het limoenrasp door de sojabonen.

9
9

Laat de rode ui uitlekken. Verdeel de quinoa, bietjes, uien, sojabonen en de avocado naast elkaar.

10
10
  • 2 el vegan mayonaise
  • 2 tl sriracha

Roer de vegan mayonaise los met een paar druppels water. Besprenkel samen met de sriracha over de borden.

serveertip:

Lekker en mooi met zwart sesamzaad.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.