Rijstbowl met plantaardige garnalen, rodekool en sojabonen
Uit je bo(w)l met deze kom: een fijne rijstbowl met plantaardige garnalen, aangevuld met lekker veel groente. En op smaak gebracht met soja, sesam en sriracha.
Aan de slag
Snijd de knoflook en peterselie fijn. Meng de sojasaus, agavesiroop, sesamolie, knoflook, peterselie en de chilipoeder in een kom en voeg de vegan garnalen toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer goed door en laat 10 min marineren.
Breng ondertussen een pan ruim water aan de kook en kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen de rodekool in de breedte in flinterdunne reepjes. Meng met de rijstazijn en ‘masseer’ de kool 1 min. met je handen, zodat hij wat zachter wordt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik.
Halveer de avocado’s, verwijder de pit en snijd in blokjes. Snijd de komkommer in blokjes van 1 cm. Giet de mais af en laat deze goed uitlekken.
Verdeel de rijst over kommen. Verdeel de ingelegde rodekool, de komkommer, mais en sojabonen naast elkaar over de rijst en leg de gemarineerde garnalen er in het midden op.
Verdeel de srirachamayo erover en bestrooi met de zwarte sesamzaadjes.
Rijstbowl met plantaardige garnalen, rodekool en sojabonen
Uit je bo(w)l met deze kom: een fijne rijstbowl met plantaardige garnalen, aangevuld met lekker veel groente. En op smaak gebracht met soja, sesam en sriracha.
hoofdgerecht
null personen
740 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knoflook en peterselie fijn. Meng de sojasaus, agavesiroop, sesamolie, knoflook, peterselie en de chilipoeder in een kom en voeg de vegan garnalen toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer goed door en laat 10 min marineren.
Breng ondertussen een pan ruim water aan de kook en kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen de rodekool in de breedte in flinterdunne reepjes. Meng met de rijstazijn en ‘masseer’ de kool 1 min. met je handen, zodat hij wat zachter wordt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik.
Halveer de avocado’s, verwijder de pit en snijd in blokjes. Snijd de komkommer in blokjes van 1 cm. Giet de mais af en laat deze goed uitlekken.
Verdeel de rijst over kommen. Verdeel de ingelegde rodekool, de komkommer, mais en sojabonen naast elkaar over de rijst en leg de gemarineerde garnalen er in het midden op.
Verdeel de srirachamayo erover en bestrooi met de zwarte sesamzaadjes.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
5 g verse peterselie
4 el sojasaus
½ el agavesiroop
1 tl sesamolie
½ tl chilipoeder
200 g vegan garnalen
300 g zilvervliesrijst
250 g rode kool
2 el rijstazijn
2 eetrijpe avocado's
½ komkommer
190 g maiskorrels in blik
150 g koelverse sojabonen
8 el vegan sriracha mayonaise
4 tl zwart sesamzaad